Adviseur Obama blijkt complotdenker

De naam van Van Jones, een milieuadviseur op het gebied van 'groene' banen aan de regering-Obama, staat onder een petitie van de zogenaamde 'Truther Movement', een groep complotdenkers die zegt dat de regering-Bush de aanslagen van 11 september 2001 niet heeft willen voorkomen om zo oorlogen te kunnen voeren. Zo vlak voor de achtjarige 'verjaardag' van 9/11 is dat een vervelend nieuwtje voor president Obama.
Op de site van ABC News neemt Van Jones afstand van de petitie en stelt hij dat hij de inhoud van de petitie nooit heeft ondersteund. Hij kan echter niet uitleggen waarom zijn naam dan weldegelijk op de site van de 'Truther Movement' terecht is gekomen.
De afgelopen dagen is gebleken dat het verleden van Jones ook op andere gebieden niet vlekkeloos is. Zo richtte hij in 1994 STORM (Standing Together to Organize a Revolutionary Moment) op, een groep gebaseerd op de idealen van het marxisme en leninisme. En in februari dit jaar noemde hij Republikeinen in een debat op universiteit Berkeley 'klootzakken'.
Ook daarvoor heeft Jones zijn excuses alweer aangeboden. FOX News heeft de aanval geopend in de show van Glenn Beck.

Bron(nen):   ABC News  FOX News Video