‘Russische diplomaat mishandelde wel degelijk zijn kinderen’

De Russische diplomaat Dmitri Borodin (46) kon amper op zijn benen staan toen de Haagse politie aan zijn deur kwam. Zijn kinderen werden verwaarloosd aangetroffen. Hij is aangehouden omdat hij zijn kinderen had mishandeld.
Dat blijkt uit het proces-verbaal dat De Telegraaf heeft ingezien. Afgelopen zaterdagavond belden buurtbewoners van het luxe Scheveningse appartementencomplex Residentie Seinpost de politie, toen ze zagen dat een man luid schreeuwend twee jonge kinderen aan hun haren het huis in sleurde. De oudste, een meisje van vier, werd meermalen op haar hoofd geslagen. De Russische regering heeft scherp gereageerd op de aanhouding van Borodin. Nederland moet excuses maken en de daders straffen, anders volgen er tegenmaatregelen. Volgens de internationale spelregels, vastgelegd in de Weense Conventie, mogen diplomaten niet zo maar worden aangehouden. Daar moeten zeer zwaarwegende redenen voor zijn. De vraag is of dit die zwaarwegende redenen zijn.

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jan koolraap

  Rusland moet fatsoenlijke mensen naar Nederland sturen.
  Schaam je Poetin.

 2. RhodBerth

  Hadden we die JSF’s maar alvast.
  Verder ben ik blij dat we goede banden hebben met de VS.

  Poetin zakt maar een end door de grond. Diplomatieke onschendbaarheid met verkeersboetes is tot daar aan toe. Van kinderen blijf je af.

 3. Captain Caveman

  Goede actie van de politie hier.
  Onschendbaarheid is alleen maar vrijbrief om te kunnen doen wat ze willen.

 4. Dead Silence

  Prima actie. Ongschendbaarheid is niet meer van deze tijd. Cultuur of niet, je houdt je hier aan de regels. Aanpassen of opzouten. Stel dat mevrouw naast het beschadigen van vier autos’ ook nog iemand dood had gereden. Zou ze dan vrijuit gaan?

 5. Leo

  Een diplomaat dient te beschikken over diplomatieke gedragseigenschappen.
  Hierop worden diplomaten geselecteerd. Mensen die hun emoties (eergevoel) onder controle hebben en nadenken voordat ze iets zeggen of doen.
  Als dit echt gebeurd is hebben de Russen Nederland niet erg hoog door hier een “Tokkie” naar toe te sturen.
  Des te meer Poetin dit gaat opblazen des te erger het voor de Russen gaat worden.
  Ook op de plek van Poetin zou eigenlijk ook iemand moeten zitten met diplomatieke vaardigheden. Misschien dat hij beter eerst een opdracht voor een intern onderzoek had kunnen gelasten. Hiermee kun je je in de pers tenminste vertonen in plaats van excuses te eisen en met spierballen te dreigen.

  • Kopje thee

   Dit gaat helemaal niet erg voor de Russen worden. Poetin bevindt zich in de riante positie dat hij maling kan hebben aan alles en iedereen. Excuses zijn al gemaakt. De pers? Voor de Russen is maar 1 pers relevant, en dat is de Russische, waarin spierballentaal zeer op prijs wordt gesteld.

   (in antwoord op Leo)
 6. disqus_cDEBEY6Kl8

  Putin slaat terug, onze aardappelen en kaas worden geboycot.

 7. tukan14170

  opvallend genoeg gebeurt het juist in de tijd als de nederlandse Greenpeace activisten in Rusland opgepakt zijn …

 8. Kopje thee

  Bah, de olie! Afhankelijk zijn van dit soort proleten en patsers die schijt hebben aan wat rechtvaardig of ethisch is, die geeuwend met hun oliedollars strooien om hun onderdanen net zo leeg en zelfvoldaan als zichzelf te houden, en onze minister, afhankelijk voor de export van bloemkolen en tulpenbollen, maar kruipen! Alternatieve brandstoffen, a.s.a.p graag!

 9. Lieve

  Zou Nederland ook excuses aanbieden aan een vader “diplomaat” uit een ander land die zijn kinderen mishandelde??? Ik dacht dat kinderen in Nederland altijd beschremd werden?

Reacties niet toegestaan