Iemand Cheney nog gezien?

We begonnen ons eerlijk gezegd al een beetje zorgen te maken. Terrorist gepakt, vliegtuig bijna ontploft, Obama in verlegenheid; alle ingredienten kwamen hier samen, maar waar bleef Dick Cheney?
Ah, daar is hij al.
Politico brengt het nieuws dat de voormalige vice-president hard tegen Barack Obama uitvaart en hem verwijt dat "he's trying to pretend we are not at war.” War on terror was een vertrouwd begrip ten tijde van de vorige regering en die wordt nu onder alle omstandigheden vermeden.
Maar, zo zegt Cheney: "[W]e are at war and when President Obama pretends we aren’t, it makes us less safe.” 
De oude 'vipe' sluit zich aan bij het koor van republikeinse critici die hard van leer trekken tegen de wat secundair reagerende president op het bomincident met het vliegtuig bij Detroit. 
De Republikeinen vragen zich steeds af welke strategische lijn ze moeten volgen en een incident als dit bijna-vliegtuigongeluk is een geschenk uit de hemel - zo kan er worden getimmerd op het aambeeld van de weke president die niet snapt hoe gevaarlijk het internationale terrorisme is.
En laat dat nou net het specialisme van Cheney zijn. Obama is een watje; hij wil Guantanamo Bay sluiten en zoete brodjes bakken met moslimstaten, maar hij vergist zich. Amerika is verwikkeld in een oorlog met islamitische terroristen en met zijn naieve kijk op de wereldkaart is hij niet in staat Amerika te beschermen tegen een bloeddorstige vijand.

Bron(nen):   Politico