3.907 NETTO P/M voor de simpelste ambtenaar, 15.000 voor de hoogste

In het Duitse parlement is opwinding ontstaan over de salarissen en vergoedingen van de 45.000 Europese ambtenaren. Mikpunt is om te beginnen de 'onderwijstoelage'. Iedere Europese ambtenaar krijgt 500 euro netto per maand voor ieder schoolgaand kind. Tot het 26e jaar van dat kind. Dat vindt het Duitse parlement mal. Zoals het ook opmerkelijk is dat een grote categorie Europese ambtenaren jaarlijks 6 extra vakantiedagen krijgt om in het land van herkomst door te brengen.
En dat alles bovenop de goudgerande salarissen. Een Europese topambtenaar verdient € 15.000. Netto. Dat is meer dan de Balkenende-norm bruto.
En de allerlaagste ambtenaar verdient € 3.907. Netto en inclusief gratis ziektekostenverzekering en na aftrek van de pensioenpremie.
Bildzeitung heeft onlangs werk gemaakt van deze feiten en de Bondsdag is voor de storm die daardoor opstak niet ongevoelig gebleven.
Wie alle salarisgegevens, van alle salarisgroepen zelf wil zien, om wellicht te overwegen zijn carrière in Brussel voor te zetten: Die Welt geeft alle 15 schalen met alle toeslagen en de belastingafdrachten.
Werken in Brussel moet verschrikkelijk zijn, maar de salarissen maken wel wat goed.

 

 

 

Bron(nen):   Die Welt