Kan die oorlog in Afghanistan Obama wel iets schelen?

Voor hij zijn generaal ontsloeg, had president Obama Stanley A. McChrystal, de man die voor hem de oorlog in Afghanistan moest winnen, slechts 2 keer ontmoet. 
De eerste keer was in oktober aan boord van de Air Force One. Daar kreeg McChrystal een reprimande voor een openbare uitspraak die hij had gedaan, daarbij zeggend dat hij hoopte dat de president zijn plannen voor een surge in Afghanistan zou steunen. Duur van dit gesprek: 25 minuten.
De tweede ontmoeting vond woensdag j.l. plaats in de Oval Office. Dit gesprek duurde nog korter en de generaal kreeg de zak voor zijn uitspraken in het ruchtmakende stuk in Rolling Stone.
Eigenlijk, zo zegt The Daily Telegraph in een humeurig commentaar, zegt dit ontslag meer over Barack Obama dan over McChrystal. Als hij eigenlijk geen enkel contact heeft gezocht met zijn belangrijkste opperbevelhebber in tijden van oorlog is dat niet minder dan een statement. Blijkbaar heeft bij helemaal niets met die oorlog, en en passant blijkt hier opnieuw: Obama kan niet tegen kritiek.
Foto: McChrystal verlaat  het Witte Huis na zijn ontslag.

Bron(nen):   The Daily Telegraph