‘Een van de condoomloze dames van Assange heeft banden met de CIA’ Update 3

Zit de CIA dan toch achter de aanhouding van Julian Assange? Of zit het in de wraakzucht van een antiman-vrouw, die op haar blog uitlegde hoe de ultieme wraak van een bedrogen vrouw er uit ziet? De arrestatie van de Wikileaks stichter lijkt uiteindelijk te herleiden tot een viertal aanklachten van twee dames die niet tevreden zijn over het seksuele contact dat ze hadden met Assange. Niet dat het plaats vond is het probleem, dat wilden ze zelf ook, maar hoe het ging.
Op internet is overal het verhaal  dat een van de dames rechtse overtuigingen heeft en actief is in een anti-Castro actiegroep die onder leiding staat van een CIA-agent. Ze is - voor wie dat nog wat zegt - aanhanger van de bevrijdingstheololgie. In Nederlandse termen moet je dan denken aan Mient Jan Faber.
De dame in kwestie, Anna Ardin, blijkt, zo zocht de Miami Herald uit, een fervent en actief tegenstander van Castro. Ze bezocht het land een aantal malen en publiceerde veel over de noodzaak van een democratiseringsproces in het land. Ook haar doctoraalscriptie ging over de Cubaanse zaak.
Naar nu blijkt heeft Ardin gewerkt in Buenos Aires voor de Zweede ambassade. Toen zou ze zijn geronseld door de CIA, vanwege haar Cubaanse activiteiten.
Ardin schreef regelmatig voor Asignaturas Cubanas, een tijdschrift van Cubaanse ballingen in Zweden.Voor dat blad schrijft ook Carlos Montaner, van wie sterk wordt vermoed dat hij CIA-banden heeft.
Haar Cubaanse activiteiten worden in de Miami Herald ook bevestigd door Cuesta Morua, hoofd van de dissidente beweging Arco Progesista. De Herald belde hem op op Cuba. Hij meent dat Ardin geboren is op Cuba, maar doorover bestaat nog geen duidelijkheid. Wel dat Cuba een grote rol speelt in haar leven en werk.
De Herald, een krant die goed is ingevoerd in de anti-Castro groepen in Miami, heeft Ardin getraceerd in menige anti-Castro affaire. En waar tegen Castro wordt gestreden is de CIA nooit veraf. Mogelijk is Ardin ook een keer Cuba uitgezet. In ieder geval streed of strijdt ze voor de groep Las damas en blanco, vrouwen die strijden tegen de onrechten jegens vrouwen in Cuba,
Dat Anna Ardin opereert in een kamp waar de CIA kind aan huis is staat dus wel ongeveer vast.
Maar daarmee heeft de CIA nog niet bedacht dat het condoom scheurde van Staatsvijand nummer 1.
Maar toeval is het wel.

Interessant is ook het blog van Anna zelf (link 2) waarin duidelijk wordt dat ze een grote hekel heeft aan dominante mannen, die denken dat ze zich alles zo maar kunnen permitteren. (We hebben het gelezen met Google Translate, dus als er iemand een Nederlandse vertaling heeft van de relvante stukken: graag) Geschreven in januari 2010, toen voor ze Assange ontmoette.
Het stuk gaat over de zeven stappen die je moet zetten om wraak te nemen op een man die je heeft belazerd. 
Als dat blog echt van Anna is, dan hebben we de CIA niet nodig als verklaring. Dan is Anna een vrouw  met een feministische missie en is Assange in het verkeerde bed beland.
Anna putte haar inspiratie uit een Engelstalig blog dat uitlegt hoe je juridisch wraak kunt nemen als je door een man bent belazerd.
De inleiding spreekt voor zich;
How to Get Legal Revenge
By an eHow Contributor

Revenge, they say, is a dish best served cold. What this means is that if you are still burning with anger and passionately seeking vengeance for something, you will probably not get a good revenge in a legal manner. Revenge can indeed be sweet, but only if your victim truly receives a just punishment for a past wrong, and if nothing can legally be done to you for your role in making sure this punishment came to pass.

Het Twitteraccount van Anna is (sinds kort?) afgesloten. Maar na de nacht met Assange, de nacht van Het Gebroken Condoom, gaf Anne een feestje ter ere van de hoge gast en twitterde die avond, volgens bronnen die de twitter zeggen te hebben gezien, het volgende:
“Sitting outside; nearly freezing; with the world’s coolest people; it’s pretty amazing.”
Klinkt niet naar een ontmoeting tussen twee mensen die elkaar de vorige avond hebben verkracht.

 

Bron(nen):   Miami Herald  Het blog van Anna Ardin  Nieuws uit Cuba