Hillary: ”We waren blut toen we uit het Witte Huis kwamen”

"We hadden geen rooie cent toen we na 8 jaar het Witte Huis verlieten". In een interview bij de presentatie van haar nieuwe boek moest Hillary Clinton zich verantwoorden voor het feit dat zij en haar man de laatste jaren voor heel veel geld spreekbeurten houden. Een uurtje Hillary kost 2 ton, een uurtje Bill nog veel meer. "We moesten wel. We moesten de hypotheek betalen, we moesten de studie van Chelsea betalen, er waren de schulden aan advocaten." De laatste jaren van het presidentschap van Bill Clinton werden overschaduwd door de affaire-Lewinsky, de stagiaire met wie de president een seksuele relatie onderhield. Hij werd er bijna voor uit zijn ambt gezet. Bijna, want hij ontkwam, mede dankzij een batterij slimme advocaten. Die kosten veel geld en dat moest worden verdiend toen het presidentschap voorbij was. "Ik heb de affaire-Lewinsky achter me gelaten. Ik wens mevrouw Lewinsky alle goeds in haar leven," zei Hillary. Algemeen wordt aangenomen dat ze zich begin 2015 kandidaat zal stellen voor het presidentschap. In de polls staat ze er goed voor, zodat ze de eerste vrouwelijke president zou kunnen worden, als opvolger van de eerste zwarte president.

Bron(nen):   Daily Telegraph      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Tja, wat bij schnabbelen voor 2 ton per uur is toch wel wat anders dan bikkelen om de boel op orde te krijgen. Ik denk dat de realiteitszin ook wat te wensen over laat bij deze mevrouw.

  • RhodBerth

   Wat is er mis met haar realiteitszin?
   Ze geeft aan dat ze het geld nodig hadden, en het daarom aanpakte.

   Trouwens, als iemand je 2 ton biedt om te komen spreken, waarom zou je het dan weigeren? Als ik jou 1 miljoen biedt om mijn auto te wassen (en ik kan dat makkelijk betalen), waarom zou er dan wat mis met jou zijn als jij dat aan zou nemen?

   (in antwoord op catchit64)
 2. malky

  Kan ik ergens doneren, ik heb het zo met mevrouw te doen.

  • brabantman

   Ik heb vandaag op een andere site gelezen dat Bill al meer dan 100 miljoen bij elkaar geharkt heeft. En Hillary zit tot haar strot in de US wapenindustrie. Dus medelijden hebben?

   (in antwoord op malky)

Reacties niet toegestaan