Nog een oud-D66’er over ongewenst gedrag: ‘Hij zei dat ik de lengte van iemands lul wel zou weten’

Europarlementariër Sophie in 't Veld zei het zondag al bij Buitenhof: er zijn meer D66-prominenten die ongewenst gedrag vertonen. Een oud-medewerker vertelde gisteren bij Jinek hoe ook zij slachtoffer was.

"We zaten met dertig mensen aan tafel. Een aantal mensen was flink dronken. Het was eigenlijk een beetje zo'n corporaal feestje," begint Marleen Weener over wat voor haar de spreekwoordelijke druppel was. "De fractievoorzitter klom op tafel met een biertje en stond met zijn voeten voor me op de tafel. Hij ging bij iedereen speechen en op een gegeven moment zei hij dat ik de lengte van de lul van iemand anders wel zou weten. Ik werd helemaal stil, keek om mij heen en dacht: ‘Wat doe ik hier?' Ik ben opgestapt, heb mijn jas gepakt en moest heel hard huilen."

Ze krijgt het opnieuw bijna te kwaad als ze vertelt hoe niemand haar hielp. "In de politiek heb je geen vrienden, dat is echt zo. (...) Ik ben tien jaar lang lid geweest van D66 en heb eigenlijk nooit mezelf kunnen zijn. Het was heel eenzaam."

Ze kwam erachter dat er veel over haar geroddeld werd. Ze zou onder meer naar bed zijn geweest met een partijlid, wat volgens haar absoluut niet waar is, maar ze werd niet geloofd. "Waar rook is, is vuur, denken mensen."

Weener nam na het incident ook contact op met partijleider Sigrid Kaag. "Ik heb haar twee keer gebeld en één keer geappt. Kaag wist ervan maar deed niets.”

D66 verkeert in een crisis nadat de Volkskrant naar buiten bracht hoe grensoverschrijdend gedrag van partijprominent Frans van Drimmelen in de doofpot is gestopt. Vrijdag komt partijleider Sigrid Kaag pas met een verklaring.

Bekijk het fragment bij RTL.