Echt: Netanyahu verdedigt Hitler: hij wilde geen joden vermoorden

De razernij tegen Palestijnen heeft de Israëlische premier Netanyahu zo te pakken dat hij nu zelfs de Holocaust aan hen toeschrijft. In een toespraak tot het World Zionist Congress in Jeruzalem zei hij dat Hitler tot 1941 helemaal niet van plan was de joden uit te roeien. Hij wilde hen slechts uit zijn 1000-jarig rijk verwijderen. Maar toen kwam de groot Mufti van Jeruzalem bij Hitler op bezoek. Die overtuigde Hitler dat het een slecht idee was hen slechts te verdrijven. Dan zouden ze immers naar Palestina gaan en daar voor onrust zorgen. De Mufti deed Hitler een idee aan de hand hoe het Jodenvraagstuk wel op te lossen: 'verbrand hen.' En zo is het gekomen. Voor wie twijfelt of Nethanyahu dit echt heeft gezegd hier de Engelse tekst die zijn staf verspreidde na de toespraak: This attack and other attacks on the Jewish community in 1920, 1921, 1929, were instigated by a call of the Mufti of Jerusalem Haj Amin al-Husseini, who was later sought for war crimes in the Nuremberg trials because he had a central role in fomenting the final solution. He flew to Berlin. Hitler didn’t want to exterminate the Jews at the time, he wanted to expel the Jews. And Haj Amin al-Husseini went to Hitler and said, "If you expel them, they'll all come here." "So what should I do with them?" he asked. He said, "Burn them." And he was sought in, during the Nuremberg trials for prosecution. He escaped it and later died of cancer, after the war, died of cancer in Cairo. But this is what Haj Amin al-Husseini said. He said, ":The Jews seek to destroy the Temple Mount.

31 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  religekkies en over who was later sought for war crimes , zou ik maar zwijgen ginder

 2. Pietje_Precies

  Ja, en wie zegt dat het niet zo gegaan is? Ik kan me voorstellen dat zelfs Hitler dat niet in eerste instantie voor ogen had.

  • harrr

   Het klopt inderdaad. Is genoeg info over te vinden, Ja hoort er niets over, niet op school. maar ook de media houdt niet van de realiteit. Houden liever hun eigen sprookje in stand.

   (in antwoord op Pietje_Precies)
 3. boef

  hij verdedigt hem helemaal niet, hij zegt alleen dat de Mufti van Jeruzalem ook een oorlogscrimineel was. En dat klopt ook zeker. Nu wordt er net gedaan alsof dat een mening is van Netanyahu, terwijl dat gewoon een feit is. De Mufti was minstens net zo erg als Hitler.

  • louter kabouter

   Wat heb dit nou van doen met het item van dit bericht?

   (in antwoord op boef)
   • harrr

    Gewoon op klikken !! en dan doen wat er staat! dan ben je in no time rijk!! zonder hard werk !! Zonder investering, gewoon vanzelf !! geniaal concept !!
    Echt waar hoor!!!!

    (in antwoord op louter kabouter)
 4. Burgermans

  Natanyahu’s verhaal klopt wel, 3huis. De Endlösing is pas in 20 januari 1942 bedacht tijdens de Wannseeconferentie en de Palestijnen waren actieve bondgenoten van de Nazi’s.

  • louter kabouter

   Maar toen was de Jodenvervolging al losgebarsten. In Nederland had je al de LiRo-Sarphatistraat en de VVRA die de vermogens etc. “registreerde” en had je al de Auswanderungs Zentralstelle en kamp Westerbork. Joden waren ook al uit overheidsdiensten verwijderd.

   (in antwoord op Burgermans)
 5. harrr

  *Hitler was ook maar een poppetje*

 6. Robin

  Historisch gezien zou dat best wel eens kunnen kloppen. Voor de massa (en de huidige machthebbers in West Europa) is het evenwel handiger om maar 1 boosdoener te hebben.

 7. Apekool

  Zeg 3huis, waar is je schaamte en zelfkritiek?
  Dit soort berichtjes lijken wel opgesteld door een communistische partijsecretaris die de tegenstanders van het regime zwart moeten maken. Een nieuw dieptepunt.

  • Burgermans

   3huis spuit hier wel vaker schuimbekkenderwijs zijn Jodenhaat kritiek op Israël.

   (in antwoord op Apekool)
 8. AT

  Nou eeh, die Duitsers waren ook geen lieverdjes hoor.

 9. Bert Schimmel

  Ik heb Premier Natanyahu nooit vertrouwd, let maar eens op hoe hij zijn haar kamt, die verbergt iets!

 10. louter kabouter

  Of de muftit dit Hitler heeft gesuggereerd laat ik in het midden. Het 1 sluit het ander niet uit. Emigratie was nl. in het begin tot op zekere hoogte nog mogelijk.
  Feit is wel dat de mufti van Hitler c.s. de gelegenheid kreeg zijn opruiende taal via de Arabische uitzendingen van de Deutsche Kurzwellensender (via de korte golf dus) te verspreiden

 11. Likoed Nederland

  Door de Moefti begon het Arabisch-Joodse conflict. Hij liet duizenden gematigde Palestijnen vermoorden – omdat die vreedzaam wilden samenleven met de Joden. Zo wreed mogelijk, als afschrikwekkend voorbeeld.

  Zijn terreurgroepen vermoordden honderden Joden. Ook liet hij duizenden Joodse kinderen naar de gaskamer sturen.

  De moefti had zelf geholpen bij de genocide op Armeense christenen, en wees Hitler er op dat daar niemand daar meer over sprak.

  Op nazi-radio Berlijn riep hij op:om de Joden uit te roeien:

  “Arabieren! Sta op als één man en vecht voor jullie heilige rechten. Dood de joden waar je ze ook maar vinden kunt. Dit behaagt Allah, de geschiedenis en de godsdienst.”

  Zie: http://likud.nl/2011/10/de-nazi-connectie-van-de-palestijnen-2/

  • Jaap Aap

   Ach, daar hebben we Likoed Nederland weer die, zo heel voorspelbaar, weer de kant kiest van Netanyahu en zijn oorlogmisdadige apartheidsregime.

   Dat Haj Amin al-Husseini een onfris type was met een blinde haat voor joden, hoeft geen betoog. Maar daarover gaat dit artikel niet en ook niemand die het tegendeel beweert. De vraag is of hij Hitler het idee gaf joden te vermoorden en vergassen.

   Iedereen die deze onzalige theorie aanhangt en ondersteunt is toch echt heel slecht op de hoogte van de moderne Europese geschiedenis. Hitler had echt geen souffleur nodig om hem dit in z’n oor te fluisteren. En de Wannsee conferentie was niet zozeer het begin van de Jodenvervolging doch meer de industrialisering en schaalvergroting ervan.

   Maar ik zie dat ook @LikoedNederland:disqus aan geschiedvervalsing doet. Alles om zich weer de slachtofferrol aan te kunnen laten meten. De Moefti begon niet het Joods-Palestijnse conflict. Dat was al aanzienlijk langer gaande. Uiteindelijk was hij nog en heel jonge man toen de Balfour verklaring werd opgesteld en nog geen Moefti. En wat was het nut van deze verklaring als er niet al een probleem was in het Midden Oosten?

   (in antwoord op Likoed Nederland)
 12. Jaap Aap

  Netanyahu zinkt dieper dan ik voor mogelijk had gehouden. En gezien de achting die ik voor de man heb is dat echt heel erg diep.

  Er is werkelijk geen enkel kruimeltje van bewijs voor de onzin die hij uitkraamt. Maar gezien de reacties van sommigen hier is hij er met zij kul al wel in geslaagd de Wilders fanclub op te hitsen en twijfel te zaaien. Alles, maar dan ook werkelijk alles, inclusief geschiedvervalsing dus, om zijn eigen oorlogsmisdaden onder het kleed te vegen en de Palestijnen in een kwaad daglicht te stellen.

  Geeft ook aan dat hij, in weerwil van zijn uitspraken, Netanyahu onder geen beding vrede wil sluiten. De man is verblind door haat, ziet geen compromis en verzekert de Israëliërs van tenminste nog een generatie te moeten leven met de dreiging van oorlog en geweld.

  • Likoed Nederland

   Wat een kletskoek: er zijn vele wetenschappers die zijn hypothese wel aannemelijk achten.

   (in antwoord op Jaap Aap)
   • jandan

    tuurlijk kletskoek, weet je ook dat, ver voor die rat naar duitsland ging, al in 1938 de nederlanders de joodse vluchtelingen terug schopten richting de duitse concentratie kampen.
    teken aan de wand dat de toen verantwoordelijk minister van justitie goseling in buchenwald aan zijn eind kwam…

    (in antwoord op Likoed Nederland)
   • Jaap Aap

    Er is werkelijk niet een wetenschapper in de wereld die deze onzin ondersteunt. Netanyahu lanceert dan ook slechts een hypothese ZONDER enige onderbouwing.

    Zijn theorie wordt dan ook door iedereen van de hand gewezen, inclusief ALLE onderzoekers van Yad Vashem in Jeruzalem. De enigen die bereid zijn dit gezwets te steunen zijn de overtuigd islamofoben. En die gaan aan feiten voorbij als bijvoorbeeld de 1 miljoen joden die al waren vermoord door het nazi bewind VOOR de ontmoeting tussen de Moefti en Hitler plaats vond.

    (in antwoord op Likoed Nederland)
    • Likoed Nederland

     De belangrijkste islamkenner ter wereld, Bernard Lewis, stelt dat de moefti al in de jaren dertig bij de Duitsers aandrong op uitroeiing van de Joden.

     http://elderofziyon.blogspot.nl/2015/10/bernard-lewis-implies-mufti-sought.html

     (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Dus je hebt op een van je zionistische bronnen eindelijk een eenling gevonden die voeding zou geven aan de Netanyahu theorie. Dat is er slechts 1 tegenover alle geschiedkundigen inclusief alle joods experts op dit gebied.

      Het is ook een hele eer dat je Lewis hebt gepromoveerd tot “de belangrijkste islamkenner ter wereld”.De man zelf beweert nog niet eens een islam deskundige te zijn. Hij is echter erg goed ingevoerd in de geschiedenis van het Midden Oosten.

      Wat jij en Netanyahu hier echter doen is gewoon ordinair een complot theorie bedenken. Dus een interessante stelling opwerpen ZONDER echte onderbouwing maar slechts wat aanwijzingen die, in een bepaalde context gezet, zouden kunnen wijzen op steun voor die theorie.

      Maar er is geen BEWIJS voor. Integendeel, joden werden al vervolgt en vermoord VOOR de ontmoeting tussen Hitler en de Moefti. Maar nu kom jij ineens met weer een nieuwe theorie dat het idee al uit de jaren 30 dateert. Heb je Netanyahu al geïnformeerd over deze opzienbarende ontdekking?

      Zelfs Duitsland die het meest te verdienen zou hebben bij het verschuiven van de schuld, verwijst het hele verhaal daar waar het hoort, de prullenbak.

      (in antwoord op Likoed Nederland)
     • Likoed Nederland

      Wat een woordenbrij om uw nu bewezen ongelijk weg te praten. Maar u bent ontmaskerd, er zijn wetenschappers die dit ondersteunen, ondanks uw stellige bewering dat dit niet zo was, ordinaire leugenaar.

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      “er zijn wetenschappers die dit ondersteunen”, overigens zonder dat je ze noemt natuurlijk.

      Ik zet daar tegenover ALLE geschiedkundigen van o.m. Yad Vashem. Of zijn dat in jouw optiek geen Holocaust deskundigen?

      Is dat de Likoed manier van discussiëren? Mensen uitmaken voor leugenaar die hun betoog staven en waarop je geen onderbouwd weerwoord hebt?

      (in antwoord op Likoed Nederland)
     • Likoed Nederland

      U bent blijkbaar zeer kort van geheugen, lees uw eigen woorden hierboven nog eens na: u beweerde dat geen een wetenschapper het ondersteunt. De topwetenschapper Bernard Lewis (en nog vele anderen) doet dat dus wel. De term leugenaar is dus op zijn plaats.

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Ik kan je verzekeren dat ik niet zo kort van geheugen ben als jij lijkt te denken. Lewis mag dan een “topwetenschapper” zijn maar is niet, zoals jij schrijft, de “belangrijkste islamkenner ter wereld”. Zo beschrijft hij zichzelf overigens ook niet. Maar dat punt had ik reeds gemaakt en daarmee ook onderkend dat je hem, ten onrechte, opvoerde om je theorie te ondersteunen.

      Punt is dat je door mij op dit kleine punt aan te vallen VOLLEDIG voorbij gaat aan het feit dat NIEMAND van Yad Vashem jouw theorie ondersteunt maar zelfs verwerpen. Mijn vraag nogmaals aan jou, heb jij geen vertrouwen in de wetenschappers een van ‘s werelds belangrijkste onderzoekscentra over de holocaust?

      (in antwoord op Likoed Nederland)
     • Likoed Nederland

      Met bewezen leugenaars discussieren is nutteloos.
      Uw rol hier is daarmee op dit forum ook uitgespeeld, wij zullen u altijd op uw onzinnige leugen herinneren.

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Je kunt het dus niet uit je toetsenbord krijgen. Yad Vashem is misschien wel het meest vooraanstaande Holocaust onderzoekscentrum in de wereld en al haar wetenschappers wijzen de theorie van Netanyahu, die jij met verve verdedigt, volledig naar fabeltjesland.

      En dan ben ik de leugenaar?
      *proest*

      Ik zal niet langer aandringen op een eenvoudig antwoord op een eenvoudige vraag. Je laatste reactie zegt meer dan 1000 woorden….

      (in antwoord op Likoed Nederland)

Reacties niet toegestaan