Bewijs: Israëlische moordpartij

Politiek
zondag, 01 maart 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Israël vermoordt van tijd tot tijd doelgericht tegenstanders van terreurorganisaties. Het mag niet volgens het oorlogsrecht, maar in oorlogstijd gebeuren dingen die niet mogen van het oorlogsrecht.
The Independent heeft een exclusief interview met een ex-lid van een doodseskader van de Israëlische militaire politie. Hij beschrijft zijn eigen bijdrage aan een overval die twee doelwitten en twee omstanders het leven kostte. De man heeft nog altijd psychologische problemen met de executies, die acht jaar geleden plaatsvonden. Hij deed zijn relaas niet allen tegen de krant, maar tegelijkertijd ook tegen een Israelische organisatie die dit soort onwettige praktijken aan de kaak wil stellen, Breaking the Silence.
The Independent heeft het relaas gecontroleerd bij de vader van een van de Palestijnse slachtoffers en diens verhaal bevestigt het verhaal van de Israeli. Die beschrijft hoe de Israelische geheime dienst Mossad heel precies op de hoogte is van het doen en laten van een Palestjnse leider, die moet worden gevangen genomen of gedood. Het wordt doden, ook al omdat op het beslissende moment ook een Mercedes met twee bakkers in de buurt is. De bakkers worden ook geexecuteerd. Na de actie krijgt de Israëlische eenheid een felicitatie van de minster-president van Israël.
Bron(nen): The Independent