Marianne Thieme ziet de partij teveel als haar lovebaby

Politiek
woensdag, 21 april 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Dierenvrienden van de Partij van de Dieren vechten elkaar de tent uit. Waarom kiezers voor die partij zouden moeten stemmen was misschien niet erg duidelijk (want welk doel wordt dichterbij gebracht als Marianne Thieme voorstelt dat dierenleed voortaan is verboden) maar nu wordt ook duidelijk waarom je niet op de partij moet stemmen. De partij blijkt het privé domein van oprichter Koffeman en sterke vrouw Thieme.“Marianne Thieme ziet de partij teveel als haar lovebaby,” zegt oud-voorzitter Bernd Timmerman, die in de Volkskrant analyseert wat er mis is met de Partij van de Dieren. “Op het congres is de pers niet welkom en dat is bijzonder dom.” 
Niemand weet precies waarom partijleider Thieme heeft verboden dat haar collega Kamerlid Ouwehand op de lijst staat. En dus gist de pers er naar. Ruzie? Ziekte? Haat? Strijd om de Macht? “Dat zijn vragen die de partij zelf door haar absurde geslotenheid en partijdiscipline in de hand werkt.”
Met nog drie maanden te gaan lijkt het veilig om te voorspellen dat de PvdD een zetel gaat verliezen. Zodat het ook weer niet zoveel uitmaakt wie op twee staat. En dan is er nog mevrouw Thieme zelf, die heel koel en wetenschappelijk doet, maar dat misschien niet echt is. Wim Mulder elders in de Volkskrant: "Koketterend met getalletjes, feitjes, vergelijkingen en informatie over internationale studies, wekt ze de indruk de ratio hoog in het vaandel te hebben staan. Wie de achtergrond van mevrouw Thieme beter kent weet dat ze lid is van de zevendedagsadventisten, een kerkgenootschap dat overtuigd is van de blijvende geldigheid van de wetten in het oude testament en verwacht dat Jezus binnenkort terug zal keren naar aarde." En zoals we weten zullen dan het lam en de leeuw samen grazen. (1 kor, 12)
Bron(nen): de Volkskrant