Nieuwe banen bleken niet te bestaan

Politiek
door Admin
woensdag, 18 november 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Welingelichte Kringen heeft het al meermalen beweerd: hoed u voor de overheid die banen schept - nieuwe werkgelegenheid dient voort te komen uit economische bedrijvigheid, en niet te ontstaan dankzij ambtenaren die met geld rondstrooien. Maar goed, In de VS worden dankzij de recente 'impulsen' van de overheid ook al banen 'geschapen' en vroeg of laat krijg je dan de jubelberichten hoe goed zoiets gaat. Vandaag onthult ABC News dat in deze een kleine kink in de kabel is gekomen.
Op de door het Witte Huis gemaakte website waarop wordt bijgehouden hoe de 787 miljard dollar worden besteed, die zijn uitgetrokken voor stimulering van de vastgelopen economie, is een foutje geslopen. Daar wordt bijvoorbeed vermeld hoe in Arizona's 15e district 30 banen zijn behouden/geschapen ter waarde van 761.420 dollar overheidsgeld - een koopje noem je zoiets.
Klein probleem: in Arizona is helemaal geen 15e district, er zijn er slechts 8. Of die 761.420 dollar ook weer terecht zijn, vermeldt het bericht niet. Maar maakt u zich niet teveel illusies.
Bron(nen): ABC News