Soldaten vervelen zich in Irak

Politiek
door Admin
donderdag, 22 oktober 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Sommige soldaten waren voorbereid op helse oorlogsomstandigheden. Maar nu ze in Irak zitten, is er niets te doen. Behalve salsa-dansen, yogalessen en kunstcursussen.
"When I signed up for the Army, I thought I was going to be a hero, go out and do some fighting," zegt een Amerikaanse soldaat tegen USA Today. Maar hij moet toegeven dat hij nog niets heeft kunnen doen wat hij tijdens de opleiding heeft geleerd.
De hoeveelheid gewelddadigheden zijn zozeer afgenomen dat een groot deel van de 117.000 troepen er een beetje voor spek en bonen bij zitten - nooit eerder vertoond gedurende de 6 jaar dat het VS-leger in Irak zit. Het zoeken naar bermbommen is nu vervangen door karaoke, veel sport en sommigen zijn maar gaan studeren om de tijd te doden.
Het moment van terugtrekken komt dichterbij en eerlijk is eerlijk - al te gevaarlijke gevechtshandelingen worden eerder uit de weg gegaan dan opgezocht; of worden overgelaten aan Iraakse troepen.
De legerleiding overweegt het tempo van de terugtrekking zelfs op te voeren - doel is dat er op 1 september volgend jaar 50.000 man in Irak zullen achterblijven Tot die tijd kan er op veel plekken worden geluierd. En zelfs gelezen, afgaande op boekenclubs die op enkele bases zijn opgericht.
Bron(nen): USA Today