Barack Obama: CNN-presentator mag in Amerika blijven

CNN-talkshowhost Piers Morgan besteedde avond na avond aandacht aan wapenbezit in Amerika. Dat schoot wapenbezitters in het verkeerde keelgat. Ze organiseerden een petitie waarin ze van president Obama eisten dat Morgan (hij heeft de Britse nationaliteit) het land wordt uitgezet. Obama is helder in zijn antwoord: Geen sprake van. De wapenliefhebbers achter de petitie vinden dat Morgan handelt in strijd met de Amerikaanse grondwet die wapenbezit toestaat. Obama wijst er fijntjes op dat diezelfde grondswet ook de vrijheid van meninguiting garandeert. Morgan mag blijven en is daar blij mee: Hoe fel het er in het CNN-programma van Morgan aan toeging blijkt uit onderstaande fragmenten:

Bron(nen):   ABC  NewsBusters  Slate  

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Extremisten, van welke soort dan ook, hebben doorgaans een broertje dood aan vrijheid van meningsuiting. Daar kun je ze aan herkennen.

  • kletsmajoor

   Ik denk dat je het nog wat algemener kunt stellen. Ze hebben een broertje dood aan vrijheid voor anderen terwijl ze voor zichzelf absolute vrijheid opeisen, meestal op grond van een oncontroleerbare autoriteit: een god, intrinsieke superioriteit (moreel of anderszins), etc. Dat laat mijns inziens hun ware aard zien. Het zijn angstige mensen die hun angst voor ‘de anderen’ willen bestijden met totale controle over ‘de anderen’.

   Het betoog van de wapenlobby is gebaseerd op blinde angst, daarom komen ze ook niet met zinnige argumenten. Ze zaaien steeds meer angst en ondertussen lijkt er in de V.S. een soort ‘koude burgeroorlog’ compleet met wapenwedloop op gang te zijn gekomen.

   (in antwoord op Genuine_Defector)

Reacties niet toegestaan