Gestolen fietsen massaal de grens over

Fietsen die in Nederland worden gestolen, verdwijnen massaal over de grens en worden met duizenden tegelijk in België, Duitsland en zelfs Spanje verkocht. In Nederland verkopen is te gevaarlijk door de verscherpte controle. Dat constateert het Centrum Fietsdiefstal, waar onder andere het openbaar ministerie, politie, landelijke overheid, Bovag, ANWB, Rijksdienst voor het Wegverkeer en verzekeraars deel van uit maken. "Het is een groot probleem waar we redelijk machteloos tegenover staan”, stelt projectleider Mojgan Yavari tegen De Telegraaf. "Het is zorgwekkend dat nu ook georganiseerde criminele bendes zich met fietsendiefstal zijn gaan bezighouden, want de aantallen waar het omgaat zijn aanzienlijk."

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. j g

  Nederland is een snoepwinkel voor criminelen.

  • Barbara Schuddeboom

   Juist niet! Dat is tenminste de strekking van het artikel. Omdat hier de pakkans groter is dan in het buitenland gaat men met het gestolen goed de grens over!

   (in antwoord op j g)
   • j g

    Ja maar ze worden wel in Nederland gestolen. Dat is volgens mij ook de strekking van het artikel.

    (in antwoord op Barbara Schuddeboom)
    • Barbara Schuddeboom

     Diefstal sluit je nooit uit, maar heling dus het verdienen aan diefstal kan bemoeilijkt worden. Het zal wel weer te pro-europees klinken en dat is momenteel niet trendy en sexy, maar wanneer binnen de EU de pakkans gelijk wordt getrokken lijkt me dat een verbetering;-)

     (in antwoord op j g)
 2. henri

  Toch maar weer grens controle.

Reacties niet toegestaan