Republikeinen: ‘Draag wit tijdens troonswisseling’

Het Nieuw Republikeins Genootschap presenteerde vandaag haar plannen voor de troonswisseling in De Balie. Ze roepen iedereen die het gehad heeft met de monarchie wit te dragen in plaats van oranje op 30 april 2013 en naar de koningin te zwaaien met een witte zakdoek. Zij delen de witte ballonnen uit. Ook wil de club een burgerinitiatief indienen bij de Tweede Kamer, waardoor die zich moet buigen over de kosten van het Koninklijk Huis.

Bron(nen):   Het Parool      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Heldoppantoffels

  Daarbij, wit is mooier dan oranje! Viva la republica!

 2. catchit64

  Ach, laat de oranjes lekker blijven maar beperkt de taken, inkomens en privileges dan zijn ze wel te hebben, wit is zo gauw smerig…

 3. bierneus

  Waarom kapen ze een ‘kleur’ als wit? Talloze mensen dragen dit zonder bijbedoelingen en kunnen nu per ongeluk ook voor zure republikeinen aangezien worden. Prima dat je tegen bent, ga 30 april lekker iets anders doen, maar verstoor toch niet andermans feestje!

 4. RhodBerth

  Het alternatief voor het geboren ervaren opgeleide staatshoofd is de gekozen politieke president. Beiden hebben hun nadelen, wat mij betreft is de koning(in) de minst slechte optie.
  Zolang ze het zo goed blijven doen als de Oranjes dan….

Reacties niet toegestaan