5 tips voor leuke Paasdagen in lockdown

Wie zich aan de regels houdt, gaat een stille Pasen tegemoet. Geen uitgebreide brunch met de hele familie, geen bezoekje aan de Keukenhof en ook geen lange borrelavond met vrienden. Wat doe je dan om er toch nog een mooi feest van te maken? Het belangrijkste: doe iets anders dan normaal en geniet van de vertraging.

 1. Ga videobellen
  Spreek met enkele naasten af op een van de vele apps waarmee je kunt videobellen en doe alsof je bij elkaar bent. Zet dus een lekker kopje koffie, neem er taart bij en later een glaasje wijn. Je kunt zelfs een virtueel etentje organiseren.
 2. Maak werk van het eten
  Normaal gesproken zou je met Pasen uitpakken met een lekkere brunch, diner of toch tenminste een paar zakken paaseitjes. Doe dat nu ook en dan nog een beetje extra. Ga lekker uitgebreid kokkerellen nu je er de tijd voor hebt en geniet van het resultaat, ook al ben je alleen.
 3. Omarm de stilte
  Het feestelijke diner met je kinderen gaat niet door. De paasdagen zijn dus stiller, maar ga daar niet over simmen. Het heeft geen zin. Maak er zelf mooie dagen van en geniet van de vertraging door veel te lezen, te denken of gewoon te niksen.
 4. Ga naar de natuur
  En dan niet naar het park om de hoek, maar ga eens wat verderop kijken, in dat bos waar je al jaren niet meer bent geweest of langs de waterkant waar het zelfs met Pasen rustig is. Plan een extra lange wandeling of fietstocht inclusief picknick.
 5. Doe een spelletje
  Voorkom dat je lusteloos op de bank van serie naar serie zapt en verzin een spelletjesmiddag. Denk aan een online escape room, een ouderwets potje Monopolie of Triviant of jeu de boules in de tuin. Je kunt een spelschema maken en uiteindelijk de grote winnaar bepalen.