De match Armstrong-Contador

Vandaag gaat de stille oorlog tussen de twee Tour de France-favorieten veranderen in een openlijke strijd.
Alberto Contador (foto)  en Lance Armstrong maken deel uit van hetzelfde team (Astana) en veinsden in de Tour op sommige momenten nog een zekere teamgeest, bijvoorbeeld na de door Astana gewonnen tijdrit.
Maar dat is nu voorbij.
Vandaag wordt er flink geklommen, naar Andorra, en dan is het ieder voor zich. Al zullen we vast te zien krijgen welke teamgenoten in wiens kamp zitten (waarbij we niet uit het oog mogen verliezen dat de teambaas, Johan Bruyneel, allerlei commerciële belangen deelt met Armstrong). En zal blijken wie de beste doping, ehhhh, wie de sterkste benen heeft.
Ik zeg Contador, aldus Bernard Hinault in The New York Times. De Spanjaard won de Tour in 1997 en wordt alom gezien als de beste klimmer.
Wat de wedstrijd nog mooier kan maken: waar de Astana-rijders elkaar bestrijden, nemen de kansen toe voor andere favorieten, zoals Cadel Evans, Andy Schleck en Sastre.
Het wordt een mooie middag en laten we in dit verband niet vergeten wat Mart Smeets meermalen heeft betoogd: "Waar wordt gewonnen, zijn ook verliezers."

Bron(nen):   The New York Times