Lodewijk Asscher aan de slag als adviseur

Voormalig PvdA-leider en oud-vicepremier Lodewijk Asscher gaat als adviseur aan de slag bij het Amsterdamse adviesbureau Van de Bunt Adviseurs. Dat bedrijf helpt organisaties onder andere op het gebied van strategie en management. Asscher zal zich bij het adviesbureau toeleggen op "complexe maatschappelijke vraagstukken" en hij wordt lid van de directie, laat Van de Bunt Adviseurs weten.

Asscher was al aan het werk als onafhankelijk deskundige en werd vorig jaar onder andere door Heerlen aangetrokken om te helpen bij de aanpak van problemen en achterstanden in wijken. Tegen het FD laat de oud-PvdA-leider weten dat dat hem zo goed is bevallen dat hij nu deze carrièrestap neemt en bijvoorbeeld niet terugkeert als bestuurder. "Op en neer van Amsterdam naar Limburg merkte ik dat ik zingend in de auto zat", zegt hij in de krant.

Asscher was tussen 2012 en 2017 minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Begin vorig jaar vertrok hij als lijsttrekker van de PvdA wegens zijn rol in de toeslagenaffaire. Hij is verder nog voorzitter van de Raad van Toezicht van de Openbare Bibliotheek Amsterdam en van het Muziekgebouw aan ’t IJ.