Cougar-relaties zijn in, maar werken ze ook?

Een cougar is een 40+ vrouw die wat heeft met veel jongere mannen: als scharrel of als partner. Waarom voelen jonge mannen zich aangetrokken tot oudere vrouwen? Meestal hebben ze genoeg van het dramatisch vertoon, de onzekerheid en de spelletjes die hun leeftijdsgenoten met hen spelen. Daarom is een sterke, zelfverzekerde, onafhankelijke en intelligente oudere vrouw zeer in trek.

De cougars voelen zich aangetrokken tot een jongere man omwille van zijn uiterlijk, vitaliteit, optimisme en enthousiasme. Dit in tegenstelling tot mannen van haar eigen leeftijd, die vaak oud en verbitterd overkomen. De jongere man heeft meer energie, uithoudingsvermogen en weet hoe hij haar de tijd van haar leven kan geven. Kortom, cougars en en hun toy-boys komen beter overeen qua seksuele verlangens. Vruchtbaarheid en de kans op ongewenste zwangerschappen zijn van de baan: het is puur genot.

Als het allemaal lang leve de lol is, wat kan er dan nog mis gaan? Dat ligt aan de reden waarom je voor deze optie kiest. Als een cougar een jongere man neemt, omdat meer controle te hebben in de relatie of omdat ze hem gebruikt als een 'trofee' om indruk te maken op anderen, dan is de kans van slagen van de relatie klein.

Als een cougar haar jongere man gekozen heeft, omdat hij geniet van dezelfde dingen, ze het goed met elkaar kunnen vinden en veel plezier hebben samen, dan is de kans van slagen op de lange termijn dezelfde als in elke andere relatie. Leeftijd is niet het probleem, verschillende waarden, levensstijlen, levensfasen en relationele vaardigheden zijn dat wel.

Bron(nen):   The Huffington Post