Oefenduel België-Spanje afgelast om dreiging

Het oefenduel tussen de voetballers van België en Spanje, dat voor dinsdagavond gepland stond in het Koning Boudewijnstadion in Brussel, gaat niet door. Aanleiding is de dreiging van een aanslag na de aanslagen in Parijs, meldden Belgische media.

Volgens de krant Het Laatste Nieuws zijn er ,,sterke aanwijzingen" dat de nog voortvluchtige, vermoedelijke aanslagpleger Abdeslam Salah een aanslag wil plegen in België. Om die reden is het dreigingsniveau in heel België opgetrokken van twee naar drie. Dat is het een-na-hoogste niveau.

Volgens het coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse in België, het zogeheten OCAD, is de dreiging van een aanslag 'mogelijk en waarschijnlijk'. Risico is er vooral bij grote sportieve en culturele evenementen waar veel mensen samenkomen, zoals een voetbalwedstrijd. Op advies van het OCAD is daarom besloten de vriendschappelijke voetbalwedstrijd af te lasten.

Eerder op maandag liet de Spaanse bondscoach Vincente del Bosque nog weten zich geen zorgen te maken over de veiligheid bij de wedstrijd. ,,Ik ben niet bang. We komen hier om te voetballen. Alles zal gaan zoals altijd", zei hij.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  be la che lijk , die voelt zich nu zoooo belangrijk

  • Moos1

   Niet belachelijk nu gebleken is dat de daders geen vluchtelingen maar Molenbekers zijn.
   En als het door was gegaan en er gebeurt is, wie roept hier dan het hardst?
   Jij.

   (in antwoord op Blargh)
   • Blargh

    Neen, omdat ik weet dat dat geen reet helpt en facade of zelfs paniekpolitiek is.

    (in antwoord op Moos1)
 2. wwoud

  Tja, als ‘Spelen en Bier` moeten wijken.
  Offeren we de erfenis van de tijden van Günther Grass en Berthold Brecht op om onze vrjiheid te garanderen?

Reacties niet toegestaan