Kinderen geloven steeds minder lang in de kerstman

Kinderen leren op steeds jongere leeftijd het geheim achter de kerstman. Jaren geleden waren ouders bang dat hun kinderen het van anderen zouden horen, maar ondertussen kampen ze met een nieuw probleem: het internet. Volgens een recente poll van ‘Hide My Ass!’ geeft één op de acht Amerikaanse ouders aan dat hun kind achter de waarheid kwam door het internet. 44 procent van de ouders geven Google de schuld voor het verpesten van het sprookje, omdat hun kinderen via Google op pagina’s terecht kwamen die uitleggen dat de kerstman niet bestaat. De meeste ouders geloofden in de kerstman tot en met 8,71 jarige leeftijd, tegenwoordig leren de kinderen op een gemiddelde leeftijd van 7,25 al de waarheid kennen. Dit is een daling van 16,6 procent in een tijdsbestek van één generatie. Ongeveer 34 procent van de kinderen gaat vragen stellen nadat ze de cadeautjes die ze hadden opgeschreven in hun brief langs zien komen in advertenties op de laptop. Eén op de drie kinderen leert de waarheid zelfs kennen door een tweet of bericht op Facebook. Vroeger konden kinderen er alleen maar achter komen dat hun ouders alle cadeaus kochten als ze op een slechte plek verborgen werden. Tegenwoordig verwijderd echter twee derde van de ouders nooit hun zoekgeschiedenis, dit maakt het wel heel makkelijk voor kinderen om even rond te neuzen en er zo achter komen dat de cadeaus helemaal niet van de kerstman en zijn kleine helpers komen. Om de kerstman in leven te houden hebben de mensen achter Hide My Ass een campagne opgezet onder de naam ‘Blijf Geloven in de Kerstman’, om ouders te helpen met het omzeilen van online valkuilen.

Bron(nen):   Daily Mail      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  @Gilles : tegenwoordig verwijderT

 2. Blargh

  Titel moet zijn : WESTERSE kinderen, moslims geloven er hun hele leven in

  • Dutchy

   Echt moet alles worden aangegrepen om je eigen bekrompen mening over de Islam te verkondigen? Waarom benoem je anders niet ook Christenen en Hindoe’s en alle andere godsdiensten?

   (in antwoord op Blargh)
   • Blargh

    Oh, dus volgens jou zijn er moslims die niet geloven in sprookjes hun hele leven?

    (in antwoord op Dutchy)
   • Legija

    Er zijn onder westerse kinderen geen moslims, moslims geloven immers eeuwig in een sprookjesboek, geschreven door hen denkbeeldige sprookjes vriendje ene Mo of zo!

    (in antwoord op Dutchy)
   • Blargh

    westerse kinderen zijn vooral kinderen tot ze geindoctrineerd worden …

    (in antwoord op Dutchy)
 3. oeioeioei

  In mijn jeugd geloofde niemand in de kerstman. Sinterklaas daarentegen… (en natuurlijk zwarte piet)

 4. Burgermans

  Wat zegt een Amerikaans onderzoek onder Amerikanen over ons Nederlanders, Gilles?

Reacties niet toegestaan