BN-ers roepen op tot ‘sinterklaasbestand’

,De tegenstanders van Zwarte Piet moeten er begrip voor hebben dat gewoontes diep zitten. Het kost tijd om die gewoontes te veranderen. En de adepten van Zwarte Piet moeten begrijpen dat er wel degelijk bezwaren aan kleven: er zijn racistische elementen die niet meer van deze tijd zijn. Laten we meer begrip voor elkaar hebben. Het is volstrekt in strijd met de sfeer van het kinderfeest om dit te laten ontaarden in geweld en gescheld. Stop daarmee!", schrijft Jan Terlouw. Het AD roept samen met een groot aantal Bekende Nederlanders op tot een sinterklaasbestand. De krant wil zo lang sinterklaas in het land is geen discussie over het feest.

,,Als we nu eens samen afspreken elkaar niet te bestoken vanaf het moment dat Sint voet op Nederlandse bodem zet tot de dag na zijn vertrek? Dat is het enige wat we vragen: een sinterklaasbestand", schrijft Nijenhuis op de voorpagina van de krant.

Binnenin de krant zijn er BN'ers die zich ook uitspreken tegen de felle discussies tijdens de sinterklaastijd. ,,Deze weken even niet discussiëren, maar feestvieren", zegt Tijl Beckand. Ook premier Mark Rutte spreekt zich uit. ,,We gunnen de kinderen allemaal de magie van 5 december. Je kunt in Nederland heel goed je mening laten horen zonder het feest te verstoren of vernielingen aan andermans spullen aan te richten."

Oud-schaatser Erben Wennemars: ,,Het verharden, aan beide kanten van de discussie, leidt niet tot oplossingen."