Is dit een jongen of een meisje? Ouders houden geslacht geheim

Het is genderneutraal opvoeden in de overtreffende trap. Niet alleen loopt de kleine Zoomer (2) in zowel jongens- als meisjeskleren en speelt het met auto’s en poppen, het kind zelf en de buitenwereld mogen zelfs niet weten welk geslacht Zoomer heeft.

“We onthullen het aan niemand die dat niet hoeft te weten”, zegt het stel uit Salt Lake City. Volgens moeder Kyl zegt het geslacht niets over de persoonlijkheid van een kind. “Net als het feit dat kinderen twee armen hebben, niets zegt over wie het kind is. Behalve dan dat het twee armen heeft”, aldus de vrouw.

Zoomer mag later zelf kiezen welk geslacht het wil. “Het is dus niet zo dat Zoomer zich niet mag vereenzelvigen met een geslacht. We verwachten gewoon dat het dat uit zichzelf zal doen als het een jaar of drie, vier is.” Ondertussen proberen ze het kind geen geslacht op te dringen. “Als we kleren gaan kopen, gaan we op zoek naar merken die niet specifiek voor jongens of meisjes zijn.”

Tot nu toe zijn er geen negatieve reacties. “Maar de leefwereld van Zoomer is nog klein en beperkt tot familie en vrienden. Dat zal vermoedelijk zo blijven tot het naar school gaat. Tegen die tijd zal Zoomer wel gekozen hebben hoe het verder moet.”

Ondertussen zorgt het koppel zelf ook dat ze de genderverschillen zoveel mogelijk uit de weg gaan. “We gaan allebei werken, we koken allebei eten, we poetsen allebei en werken ook allebei in de tuin. Zoomer zal niet opgroeien met het idee dat bepaalde taken voor mannen zijn en andere taken voor vrouwen. Daar zijn we trots op.”

Een bericht gedeeld door raising zoomer (@raisingzoomer) op

Een bericht gedeeld door raising zoomer (@raisingzoomer) op

Een bericht gedeeld door raising zoomer (@raisingzoomer) op

Bron(nen):   HLN