Opnieuw schokkend politiegeweld VS: agenten sleuren verlamde man aan zijn haren auto uit

Samenleving
dinsdag, 12 oktober 2021 om 11:40
anp 431615783
Er circuleren opnieuw schokkende bodycambeelden van Amerikaans politiegeweld. Agenten sleepten een verlamde zwarte man uit de staat Ohio aan zijn haren en armen uit zijn auto toen hij weigerde uit te stappen.
De 39-jarige Clifford Owensby heeft een klacht ingediend. “Ze sleepten me naar hun voertuig als een hond, als afval”, stelt Owensby. Op de beelden is te zien dat hij weigert uit te stappen, omdat de agenten hem niet vertellen waarom hij dat moet doen. Daarna zegt hij dat het hem simpelweg niet lukt. “Ik heb een dwarslaesie. Ik heb hulp gekregen om in de auto te komen.”
De agent biedt aan om hem te helpen, maar Owensby wil niet dat hij hem aanraakt. Daarna wordt de agent kwaad. “Dus je kunt meewerken en uit de auto stappen of ik sleep je uit de auto. Zie je hier je twee opties?” schreeuwt de agent tegen Owensby.
Direct daarna trekken twee agenten de man zijn auto uit. Hij heeft geen schoenen aan en zijn broek hangt op zijn enkels. Na de ontstane worsteling moet Owensby naar het ziekenhuis om onderzocht te worden.
Owensby is overigens niet zonder reden aangehouden. Hij kwam uit een drugspand en heeft een verleden met wapens en drugs. In zijn auto lag bijna 20.000 euro.