Pérez woedend op Max Verstappen: 'Dit laat zien wie hij echt is'

Sport
maandag, 14 november 2022 om 11:44
welingelichtekringen header 1
Max Verstappen heeft zich de woede van coureur Sergio Pérez op de hals gehaald door een bevel van zijn team te negeren en zijn teamgenoot niet voor te laten tijdens de Grand Prix van Brazilië.
Over de boardradio klonk duidelijk het verzoek aan Verstappen, die op dat moment in de zesde positie reed, om Pérez voor te laten, zodat die nog meer kans zou maken om tweede te worden in het wereldkampioenschap. “Max, laat Checo alsjeblieft door”, vroeg een teamgenoot nog een laatste keer.
Maar Verstappen weigerde. “Ik heb jullie vorige keer al verteld dat jullie me dat niet meer moeten vragen. Is dat duidelijk?” reageerde de wereldkampioen geagiteerd. “Ik heb mijn redenen gegeven en sta daar nog altijd achter.”
Pérez was daardoor uiteindelijk niet 8 maar 6 punten rijker, waardoor de strijd om de tweede plek voortduurt. De Mexicaanse coureur was woedend. "Dit laat zien wie hij écht is”, zei hij via de teamradio. Ook nadien was Pérez nog gepikeerd. “Ik kan het niet geloven, maar ik heb geen verdere informatie gekregen. Ik ben er zeker verbaasd over, zeker na alles wat ik in het verleden voor hem heb gedaan.”