Je iPhone gebruikt meer stroom dan een koelkast

Een gemiddelde koelkast verbruikt 322 kWh per jaar. Dat is minder dan de gemiddelde iPhone. Die verbruikt 361 kWh. Althans als hij intensief wordt gebruikt en er ook gebruik wordt gemaakt van mobiel internet. De gegevens passen bij de grotere trend: stroomgebruik voor informatie technologie maakt een steeds groter deel uit van het gebruik van elektriciteit. Volgens een lage schatting gaat nu al 10 procent van de wereldwijde elektriciteit op aan IT. Dat aandeel blijft snel groeien, ook al omdat steeds meer mensen de beschikking krijgen over snel internet en er dus steeds meer mensen veel online zijn.        

Bron(nen):   Newser      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Scheerkees

  Zet de komma maar 2 plaatsen naar links. http://lifehacker.com/5948075/how-much-energy-a-smartphone-uses-in-a-year-and-what-it-means-for-your-budget

 2. BM

  De titel zet je op het verkeerde been. Even het betreffende rapport nagelezen: http://thebreakthrough.org/index.php/programs/economic-growth/bracing-for-the-cloud/

  De onderzoekers rekenen ook de energiekosten voor alle datacenters en zendmasten e.d. mee. En delen dat door het aantal verkochte apparaten. Dus de totale energie voor het gebruik van de telefoon en het netwerk is meer dan het dagelijkse verbruik van een koelkast..

  • Scheerkees

   Niet alleen de titel, ook de rest van het bericht is misleidend/onjuist.

   (in antwoord op BM)
 3. Frank

  De onderstaande reacties zeggen voldoende. Kennelijk ontbreekt het de schrijver aan technische kennis of heeft hij een andere bedoeling om een tendentieus artikel te schrijven. Door het (bewust?) weglaten van relevante informatie lijkt het erop, dat “zijn” iPhone veel energie verbruikt. Zou hij echter even hebben doorgerekend, dan wist hij, dat deze iPhone continue 40 Watt energie opneemt. In dat geval zou deze een vaste verbinding met het stopcontact moeten hebben, omdat een goede iPhone-batterij dit hooguit enkele seconden kan volhouden – als deze dit al kan leveren. Daarnaast heeft hij een vuurvaste broek nodig.

 4. Peter Rokers

  Gauw die koelkast weg doen !

Reacties niet toegestaan