En wéér stelde Apple teleur

Tech, AI, auto
dinsdag, 03 juni 2014 om 6:42
welingelichtekringen header 1
Er waren tijden dat een productpresentatie van Apple iets opleverde waar de wereld van opkeek, en die de wereld een beetje veranderde. Dat gold minstens voor de aankondiging en introductie van iPod, iPhone en iPad. Maar dat is alweer jaren geleden. Sindsdien is er voor een Apple-presentatie veel rumoer, zijn er veel geruchten en komt er tenslotte weinig. Gisteren was de WWDC, een grote jaarlijkse presentatie voor ontwikkelaars. En hij viel tegen.
Wel presenteerde het concern uit Cupertino in Californië nieuwe besturingssystemen voor de Mac-computers en de iPhone en iPad (iOS 8 and OS X Yosemite).Vergeleken met zijn voorganger lijkt het nieuwe OS X Yosemite meer op iOS, het besturingssteem voor de iPhone en iPad waarvan later dit jaar ook een nieuwe versie (iOS 8) uitkomt. De besturingssystemen van de iMac en de iPhone gaan niet alleen uiterlijk meer op elkaar lijken, maar moeten ook makkelijker met elkaar gaan communiceren, Daarnaast kwam het bedrijf met de HealthKit, een app die de hartslag, het slaapgedrag, de activiteit en de ademhaling van de gebruiker registreert. Het systeem is ook door artsen te gebruiken om op afstand over de gezondheid van hun patiënten te waken; consumenten kunnen resultaten in de sportschool invoeren. Bezitters van een Macbook kunnen hun computer voortaan ook gebruiken om echte telefoongesprekken mee te voeren.
Ook introduceerde Apple HomeKit, een systeem waarmee gebruikers met hun iPhone of iPad praktisch een compleet huishouden kunnen runnen. Het aandeel Apple daalde onmiddellijk na de presentatie met 1,7 procent naar 625 dollar.