Nieuwe batterij laadt op in 60 seconden

Hoe ideaal zou het zijn: een smartphone die binnen een minuut weer helemaal is opgeladen. Amerikaanse wetenschappers beweren dat het binnenkort mogelijk moet zijn. Professor in de chemie Hongjie Dai van de Standford University heeft met zijn team een aluminium batterij ontwikkeld die de huidige lithiummodellen zal vervangen. De batterij laadt niet alleen sneller op, hij is ook veiliger en milieuvriendelijker. Dai stelt dat zijn batterij 7.500 keer kan worden opgeladen zonder capaciteit te verliezen. Een standaard li-ion-batterij gaat na zo'n duizend keer opladen minder goed werken. Aluminiumbatterijen zijn bovendien goedkoper dan de lithiumvarianten die nu nog in smartphones en laptops zitten. Het is niet de eerste keer dat wetenschappers de perfecte batterij denken te hebben uitgevonden. Vooralsnog vallen de resultaten tegen, maar wie weet brengt professor Dai daar verandering in.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. harrr

  Als ik voor elk nieuwsbericht waarin de afgelopen jaren een snel oplaadbare batterij is beloofd een euro had gekregen was ik nu rijk geweest.

  • Dead Silence

   Kan je Tesla ook in 1 minuut opladen. Leuke laadstromen worden dat.

   (in antwoord op harrr)
  • RhodBerth

   Was ook mijn eerste gedachte, maar hier is kennelijk al een prototype beschikbaar die al 7500x is opgeladen. Dat is toch wel een hoop stappen verder dan alle theorieën waar het eerder over ging.

   (in antwoord op harrr)
 2. Janneke van Vught

  We hebben net onze Tesla afgeleverd gekregen. Ben benieuwd wanneer ie terug naar de fabriek mag om een accupack nieuwe stijl te laten implanteren.

Reacties niet toegestaan