Samsung Galaxy X: de eerste opvouwbare smartphone

Na jaren van enkel kleine aanpassingen en verbeteringen durft Samsung als eerste fabrikant echt met een vernieuwende smartphone te komen: de Samsung Galaxy X is de eerste opvouwbare telefoon.

Het apparaat krijgt waarschijnlijk een scherm van 7 inch. Er zijn prototypes waarin het scherm openvouwt als een boek of als een laptop open klapt. Hoe dan ook wordt het scherm veel groter en kun je mogelijk op het ene deel iets anders zien dan op het andere. Ook komt er een extra schermpje waarop informatie te zien is als de telefoon is dichtgeklapt.

De Samsung X wordt naar verluidt extreem duur: rond de 1.600 euro. De Zuid-Koreaanse telefoongigant mikt dan ook op een klein publiek van gamers en anderen die om specifieke redenen een groter scherm willen. Behalve de prijs zijn er meer nadelen. Zo zou het dubbele scherm breekbaarder zijn en heeft zo’n groot beeld veel meer stroom nodig, waardoor er een grotere batterij in het toestel moet. Bovendien wordt de telefoon dikker en zwaarder dan eerdere Samsungs. Aangezien het scherm het formaat heeft van een kleine tablet gaat ook het gewicht die kant op.

De Galaxy X moet eind 2018 of begin 2019 op de markt komen.

Bron(nen):   HLN