Slecht nieuws voor Star Trek fans

Voor iedereen die ervan droomde ooit nog eens als Captain Kirk dwars door de melkweg heen te razen heeft NewScientist deze week slecht nieuws.
Kirk, Spock en de rest van de bemanning van de USS enterprise zouden binnen een fractie van een seconde dood zijn als hun ruimteschip de snelheid van het licht nadert. NewScientist legt ook nog even uit hoe het zit. Hoewel de ruimte zo goed als leeg is, met gemiddels maar 2 waterstofatomen per kubieke meter, wijst de relativiteitstheorie van Einstein uit dat deze paar deeltjes veranderen in een dodelijke straal wanneer er met hoge snelheid gereisd wordt.
Einsteins theorie zegt dat ruimte en tijd vervormen in verschillende snelheden. Bij een snelheid dicht in de buurt van die van het licht, lijkt de ruimte sterk samengedrukt. Hierdoor raken veel meer deeltjes het ruimteschip.
De energie van de deeltjes neemt ook toe. Hierdoor hebben deze onschuldige waterstofdeeltjes ineens een energie van 7 tera-electovolt. Vergelijkbaar met de energie van de krachtigste deeltjesversneller.
Ook het dikke pantser van de Enterprise zal de bemanning niet kunnen beschermen. Een tien centimeter dik schild zal slechts 1 procent van de straling absorberen.

Bron(nen):   NewScientist