Zo bent u de koning van de dansvloer

Onderzoekers vroegen vrouwen om hun oordeel over mannen op de dansvloer en wat bleek? Mannen die hun lichaam veel bewegen werden het meest aantrekkelijk bevonden. Dus het opzichtige dansen met veel voetenwerk en wild gezwaai van armen mag dan wel een ridicule indruk maken, bij vrouwen gaat het erin als koek.
Wie daarentegen kiest voor de minimalistische dansstijl, en mooie en weloverwogen bewegingen maakt die helaas nauwelijks opvallen, kan het wel vergeten; geen vrouw ziet hem staan. 
'In het dierenrijk toont het mannetje zijn kracht en lenigheid door veel te bewegen en de dansvloer is niets anders,' aldus dr. Nick Neave, onderzoeker van de Universiteit van Northumbria. 'Showing off' is meer dan het halve werk. De danser zegt daarmee: ik ben jong, sterk en gezond. 
In het lab van de universiteit moesten 19 mannen (tussen 18 en 35) dansen alsof ze in een club bezig waren. Daarna ontdeed een computer ze van hun persoonlijke eigenschappen en moesten 35 vrouwen zeggen wat ze van de dansers vonden (zie bijgaande video).
Uitkomst: de man met de meest wilde bewegingen en met nagenoeg belachelijk armgezwaai ging er met de hoofdprijs vandoor. Voor wie het allemaal niet snapt, is een review van 'Saturday Night Fever' met John Travolta van harte aanbevolen.

Bron(nen):   The Daily Telegraph