NASA in de jaren ’30 met bemande missie naar Mars

De NASA heeft in een twee uur durende presentatie de koers onthuld van het Mars-traject: Ingeschat wordt dat de NASA 'ergens in de jaren '30' in staat zal zijn een bemande missie naar Mars uit te voeren. Eerst zullen er bemande missies zijn naar Low-earth-orbits (LEO) - bijvoorbeeld het International Space Station is een LEO. Daarna gaat de NASA werken aan het 'vangen' van een planetoïde zodat die naar een baan rond de maan kan worden gesleept. Ondertussen is geoefend met de Orion-capsule. Ongeveer in 2025 stuurt de NASA astronauten met de Orion-capsule naar de gevangen planetoïde voor het verzamelen van monsters die later op aarde worden geanalyseerd. In dezelfde periode wordt de opvolger van Mars-rover Curiosity onbemand naar Mars gestuurd met de opdracht naar leven of voormalig leven te zoeken. Ook moet de Curiosity de gevaarlijke straling analyseren zodat de NASA meer weet over de risico's voor astronauten. Dit om in de jaren '30 de eerste bemande vlucht naar Mars te laten plaatsvinden. Het idee is dat die missie 2 tot 3 jaar duurt. De astronauten zullen dus maar kort blijven en bovendien terugkomen naar de aarde. In de Volkskrant meer over het toekomstige ruimtepak voor astronauten.

Bron(nen):   Astroblogs      

16 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Meester Proper

  Zonde van het geld. Mensen op Mars zetten brengt alleen maar prestige maar levert vrijwel geen wetenschappelijk voordeel op.

  • Karl Ruprecht Kroenen

   Waarom niet?

   (in antwoord op Meester Proper)
   • Meester Proper

    Voor het geld om één astronaut naar Mars te brengen kun je honderden onbemande missies uitvoeren.

    De ruimte is leeg en koud, alleen op de aarde kan een mens goed funtioneren. Robots zijn daarentegen veel beter uitgerust om onherbergzame plaatsen te onderzoeken.

    (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
    • LiberaalRoyaal

     Is meneer echt zo naïef om te denken dat ons soort, de mens, voor eeuwig alleen op planeet aarde kan voortbestaan? Als intelligente parasiet zullen wij op een gegeven moment weer een nieuwe gastheer nodig hebben. Misschien Mars, maar waarschijnlijk een prachtige aardachtige planeet die om een andere ster draait.

     (in antwoord op Meester Proper)
     • Meester Proper

      En jij hebt zeker nooit goed opgelet op school? De enige planeet in ons zonnestelsel waarop de mens kan ademen is de Aarde. De meest dichtstbijzijnde ster, Proxima Centauri, ligt meer dan vier lichtjaar van de Aarde en kan dus nooit door een mens worden bereisd.

      (in antwoord op LiberaalRoyaal)
     • LiberaalRoyaal

      Dat klopt!! Althans, met de huidige techniek wordt dat lastig. Daarom zetten we als mensheid ook doelstellingen zoals naar de maan en naar mars te gaan. Stapje voor stapje komen we steeds verder. En aangezien jij blijkbaar wel naar school bent geweest zal je vast nog wel kunnen herinneren dat onze geschiedenis bol staat van technologische ontwikkelingen.

      (in antwoord op Meester Proper)
     • Meester Proper

      Technologische ontwikkelingen kunnen de natuurwetten niet veranderen. En de natuurwetten sluiten de mogelijkheid uit om andere sterrenstelsels te bereizen. Je kunt gewoon uitrekenen wat voor een tijd en energie je nodig zou hebben om naar Proxima Centauri te reizen. Dan kom je zo’n hoog getal dat niet in de verste verte te realiseren is.

      (in antwoord op LiberaalRoyaal)
     • LiberaalRoyaal

      Wie heeft het over natuurwetten veranderen? Als we ons netjes aan de natuurwetten houden komt vanzelf een keertje de tijd dat we binnen vier jaartjes van de aarde naar jouw veel aangehaalde Proxima Centauri afreizen.

      (in antwoord op Meester Proper)
     • Meester Proper

      De natuurwetten sluiten die mogelijk uit. Om een massa te versnellen tot de lichtsnelheid heb je oneindig veel energie nodig. Lees Einstein’s speciale relativiteistheorie er maar eens op na!

      (in antwoord op LiberaalRoyaal)
     • Dead Silence

      De beroemde gamma. Leg maar eens uit dan. Begin met de Lorentztransformatie.

      (in antwoord op Meester Proper)
     • Meester Proper

      Zum Befehl!

      (in antwoord op Dead Silence)
     • Dead Silence

      Correctie: de hedendaags bekende natuurwetten sluiten dit uit.

      (in antwoord op Meester Proper)
  • Dead Silence

   De maanmissies hebben daarentegen juist heel veel vooruitgang gebracht.

   (in antwoord op Meester Proper)

Reacties niet toegestaan