Bemanning ruimtevaartuig in diepe slaap naar Mars?

Om kosten te besparen, onderzoekt NASA al langer de mogelijkheid om de bemanning van een ruimtevlucht naar Mars kunstmatig in diepe slaap te houden tijdens de 180 dagen durende vlucht. Nu bekijkt de ruimtevaartorganisatie of dat goedkoper kan door nieuwe technologie. De diepe slaap is vergelijkbaar met die van mensen die kunstmatig in coma worden gehouden en wordt torpor genoemd. De toestand vermindert de metabolische functies van de astronauten. Maar patiënten worden meestal niet veel langer dan een week in een kunstmatig coma gehouden. De astronauten moeten met intraveneuze voeding de torportoestand veel langer kunnen doorstaan. Het zou de kosten van een ruimtevlucht enorm verlagen. De astronauten hebben mindere ruimte nodig met minder voorzieningen. Geen keuken, geen fitnesstoestellen, minder water, eten en kledij. Ook is er vijf keer minder drukvolume nodig en drie keer minder benodigd gewicht.
 

Bron(nen):   AD      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  En dan zijn er natuurlijk weer lieden die gaan zeuren over wat we in godsnaam op mars te zoeken hebben…

  Als NASA Nederlands was, zouden de miljarden bejaarden die hier blijkbaar in de goot leven er weer eens bijgesleept worden. Die moeten eerst geholpen worden, voor dat we iets anders gaan doen.

  Wel, dit soort projecten levert de mensheid een schat aan informatie, technologische ontwikkeling, banen en kennis op. Zouden we dit niet doen, dan zaten we nu nog met speren op mammoeten te jagen. Lekker knagen rond het kampvuur.

  • Windows 8

   “Ik ben er van overtuigd dat we dat niet zijn. Binnen ons eigen zonnestelsel kan het antwoord liggen. ” ??

   (in antwoord op vandehoedenderand)
   • Heldoppantoffels

    Op zich is microbisch leven binnen ons zonnestelsel prima mogelijk.

    Verder ligt het nogal voor de hand dat er in het gehele universum meer intelligent leven zal zijn dan alleen de mens.

    (in antwoord op Windows 8)
  • Karl Ruprecht Kroenen

   Als er enige echte winst zou zijn te behalen aan een bemande trip naar Mars, dan zouden de echte investeerders reeds in de rij staan. om mee te mogen doen….

   Wat die serie Mars Rovers daar ontdekt hebben is zeker leuk ,maar niet baanbrekend genoeg om partijen die echt investerings-kapitaal bezitten te kunnen interesseren om mee te doen met deze bemande Mars onderneming.

   Ook daarom zoekt men naar wegen om deze bemande reis zo goedkoop mogelijk te houden.
   Het gaat een budget reis worden omdat er nou ook weer niet teveel van verwacht kan worden en partijen met serieus geld hier niet echt een mogelijkheid in zien.

   Dit houdt ons dus aardig “down to earth” als ik zelf mag zeggen….

   (in antwoord op vandehoedenderand)
 2. steekmug

  Als God een Alien was……………….?

 3. Burgermans

  De mens kan beter gewoon op aarde blijven. Om in een drukcabine op Mars te leven is erger dan de gevangenis.

  • Heldoppantoffels

   Als de mens naar jouw opmerking zou leven dan zou de mensheid erg weinig ontwikkeling hebben doorgemaakt.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Dat blijkt anders nergens uit. Alle ontwikkeling die de mensheid heeft doorgemaakt is op aarde geschiedt. In een benauwde gevangenis miljoenen kilometers van huis zal de mens zich niet kunnen ontplooien. Alleen op aarde dicht bij de levende natuur kan de mens gelukkig zijn en zich ontwikkelen.

    (in antwoord op Heldoppantoffels)
    • Kevin Verpoorten

     Gelukkig denkt niet iedereen zo, we zouden nog gewoon in het bos wonen en elkaar met een knuppel op het hoofd slaan. Vooruitgang wordt niet altijd in utopische omstandigheden geboekt, denkt u misschien dat astronauten in een ruimte station dicht bij de natuur zijn? En toch zijn ze niet ongelukkig daar. Sommige mensen zijn gelukkiger als ze het avontuur opzoeken, niet iedereen heeft een bekrompen denkwijze al uzelf meneer burgermans..

     (in antwoord op Burgermans)

Reacties niet toegestaan