Verschil in de behoefte aan seks tussen man en vrouw

In het begin van een relatie zijn beide partners verliefd en hebben ze meestal allebei veel zin in seks. Naarmate de relatie langer duurt, neemt de behoefte aan seks dikwijls af. Soms gebeurt dat bij beide partners, maar vaak ontstaat een verschil in het verlangen naar seks. In de meeste gevallen heeft de man meer behoefte aan seks dan de vrouw. Of dit verschil leidt tot problemen is bij mannen en vrouwen verschillend, zo blijkt uit een studie van de Universiteit van Waterloo in Canada en de Universiteit van Dayton in Ohio. Aan het onderzoek namen 84 koppels deel. Zij beoordeelden uitspraken als 'Ik kijk ernaar uit om seks te hebben met mijn partner' en 'Ik dagdroom over seks'. In 70% van de gevallen was er een verschil in de behoefte aan seks tussen de partners:  59% van de mannen en 11% van de vrouwen had meer zin in seks dan hun partner. Als een vrouw meer zin in seks had dan haar partner, had dit weinig negatieve gevolgen voor de relatie. Deze vrouwen bleven meestal ook tevreden met hun seksleven. Als een man daarentegen meer seks wilde dan zijn partner, was hij meestal veel minder tevreden met zijn seksleven en kwam de relatie vaker onder druk te staan. In dat geval voelde de vrouw zich ook vaker ontevreden over haar seksleven. De onderzoekers wijzen er wel op dat dit alleen geldt als er een significant verschil bestaat in de behoefte aan seks tussen de partners. Kleine verschillen vormen meestal geen probleem.  

Bron(nen):   The Independent      

20 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. AdVader

  als ik het goed begrijp en dat strookt volgens mij ook met de werkelijkheid is in het algemeen de ontevredenheid van vrouwen de destructieve factor, logisch gezien alle sociopatische ‘postmoderne keuzes’ die vrouwen denken te ‘hebben’..

  • Jaap Aap

   Volgens mij heb jij een “postmoderne” fobie. Je bent op z’n minst verliefd op het ge/misbruik van het postmoderne.

   Maar los daarvan (alhoewel daarmee samenhangend), je begrijpt het duidelijk NIET goed. Jij lijkt te denken dat een vrouw onderdanig had moeten blijven zoals vroeger, geen zelfbeschikkingsrecht heeft en dat alle problemen die daaruit voortkomen hun schuld is.

   (in antwoord op AdVader)
   • AdVader

    tja mafkezen als jij proberen normale gezonde mensen een fobie aan te praten, jammer voor jou dat ik daar immuun voor ben, en gelukkig niet zo postmodern verwrongen in elkaar zit als jij c.s., zelfbeschikking blabla, wat een onzin!

    (in antwoord op Jaap Aap)
  • kwikfit

   Precies.
   Homo’s bestaan niet, vrouwen horen hun mond te houden achter het aanrecht en met hun benen wijd als de man dat wil en de man moet MAN zijn …. zoiets als in de middeleeuwen, toen het leven nog goed was.

   (in antwoord op AdVader)
  • Floris Vrijdag

   wat een postmodern antwoord!

   (in antwoord op AdVader)
  • Floris Vrijdag

   ‘mafkees’ en ‘postmodern’ zijn 2 van hooguit 3 woorden die jouw woordenschat groot is mafkees!

   (in antwoord op AdVader)
   • AdVader

    leugenaar

    (in antwoord op Floris Vrijdag)
    • Jaap Aap

     OK, 3 van 4 woorden dus….

     Je gelijk bewijs je niet door anderen uit te maken voor trol, leugenaar of mafkees maar met steekhoudende argumenten te komen en deze te onderbouwen. Tot dan toe zijn je stellingen niet meer dan (extremistische) meningen die door slechts uitermate weinigen gedeeld worden.

     Je verpakt deze echter in hoogdravend en bloemrijk maar tevens nietszeggend taalgebruik en plaatst jezelf, arrogant, op een voetstuk van meerderwaardigheid. Geheel misplaatst, zonder de geringste onderbouwing!!

     (in antwoord op AdVader)
     • AdVader

      ik zeg het zoals het is, postmoderne debat junk met je achterlijke meninkjes, en je valse aantijgingen jegens mij, je bent in ontkenning en projecteert!

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Ik dank je voor je complimenten. Kun je een onbenul als mij nu ook nog even uitleggen wat je precies bedoelt met “postmodern gehersenspoelde onbenullen” en dan met name het “postmoderne”?

      Bvd
      Jaap

      (in antwoord op AdVader)
     • AdVader

      wederzijds, postmodern is de alsof progressieve achterlijke verontmenselijkende maakbaarheidscultuur na ww2

      (in antwoord op Jaap Aap)
 2. Vogelbeest

  Was hier een onderzoek voor nodig????

 3. Yoors

  Ja dit is weer een onderzoek voor in de komkommertijd volgens mij.

 4. Bartje

  Hoe langer de relatie duurt des te min spontaniteit is er zo is mijn ervaring.
  Wat anders verklaart dat, zo is mijn ervaring, een vrouw zomaar spontaan sex kan willen en hebben met een man die zij nauwelijks kent.

 5. Templein

  Wat een eenzijdig verhaal. Vaak willen veel vrouwen wel knuffelen, maar dan gaat bij veel mannen de behoefte aan seks groeien. Als vrouwen dat vaker meemaken, weren ze toenadering vaker af. Minder seks zal ook wel te maken hebben met het drukke bestaan. Als er kinderen zijn en als die nog begeleiding nodig hebben, dan zijn het de jaren van topdrukte.

Reacties niet toegestaan