Ben je een psychopaat? Doe de test…

Denk je dat je een psychopaat bent? Het schijnt dat het antwoord op de vraag die aan het eind van het volgende verhaaltje wordt gesteld uitsluitsel biedt: Terwijl ze op de begrafenis van haar moeder is, ontmoet een vrouw een man die ze nog nooit gezien heeft. Ze herkent al snel een zielsverwant in hem en wordt hoteldebotel verliefd op hem. Maar ze vergeet zijn telefoonnummer te vragen en als de dienst over is, kan ze hem –tot haar grote spijt- nergens meer vinden. Een paar dagen later vermoordt ze haar zus. Waarom? Als het eerste antwoord dat in je opkomt te maken heeft met jaloezie of wraak – ze ontdekt dat haar zus achter haar rug om met de man heeft aangepapt – dan ga je vrijuit. Maar als je eerste respons op het raadsel is: ‘omdat ze hoopt dat de man óók op haar zusters begrafenis zal verschijnen,’ dan bezit je de eigenschappen om een koelbloedige moordenaar te worden – óf een topman in het bedrijfsleven, een onverschrokken chirurg, een rekruut voor de geheime dienst of journalist zonder scrupules. De parabel toont namelijk eigenschappen aan als: de afwezigheid van emotie bij besluitvorming, een focus op resultaat en een egocentrische logica; veelvoorkomende bij genoemde individuen. Er zit echter een addertje onder het gras: bij echte psychopaten werkt de test vaak niet, want ze geven niet het tweede antwoord. Waarom niet? Omdat psychopaten zo berekenend zijn, zeggen ze wat ze denken dat hen het meest zal opleveren.

Bron(nen):   Guardian      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. jantje uitnederland

  Zo heb ik ooit eens een assignment gehad, met rollenspellen e.d.
  Toen kwam ik erachter dat ze inderdaad, mensen zoeken als manager, met de eigenschappen van psychopaten.
  Rare wereld.

  • Vogelbeest

   Dat zegt iets over het bedrijf waar je solliciteerde. Ik ken een paar zeer succesvolle topmanagers (niveau Europese directie van multinationals) die zeer sociaal en zeer empatisch kunnen zijn, maar ik ken er meer die het prachtig en stoer vinden om zo anti-sociaal mogelijk te zijn.

   (in antwoord op jantje uitnederland)
 2. FloatingSoulPeter

  Deze hebben we eerder gehad.

 3. Betweter

  Maar hoe word ik nu manager als ik het ‘verkeerde’ antwoord geef? Kennelijk bezit ik die kwaliteiten niet. Is daar een opleiding voor? 🙂

 4. gerrit52

  o jee, ik heb alles in me om een koelbloedige moordenaar te worden of te zijn..

 5. Dirk Zeeman

  Onzin, dat zo’n verhaaltje een test zou zijn. Maar wel leuke onzin.

  • coco

   Ze hebben dit vroeger wel gebruikt bij wat mensen voor onderzoek, mensen die al als serie moordenaars verdacht werden zaten daar ook tussen. en ze gaven ook dat antwoord, dat de vrouw hoopte de man nog eens te zien. het is vrij ziek, maar wel waar.

   (in antwoord op Dirk Zeeman)
 6. Jan Leul

  Vader C ?

 7. Jan lul

  Wat een poep test. De kans dat de man ook op de begrafenis van de zus komt is zoiezo te klein. Bovendien is de psychopaat een mensenkenner en zal meneer/mevrouw psychopaat bij deze test ervan uitgaan dat iemand die hoteldebotel verliefd wordt geen psychopaat is, dus een persoon met normale gevoelens. De psychopaat zou dan dus een antwoord geven zoals 1.
  Aangezien hij niet van zichzelf uitgaat.

 8. jan

  wat een poeptest joh, wat is er nou psychopatisch aan dat ik kleine kinderen wil vermoorden en hun armen wil opeten? Jezus ik dacht dat we in een vrij land leefden maar nee hoor. Hypocriet gedoe ook altijd. Het is eigenlijk allemaal de schuld van de joden.

Reacties niet toegestaan