Kanye West maakt alleen nog muziek over Jezus

Fans van rapper Kanye West kunnen zondag eindelijk het nieuwe album Jesus is King beluisteren. Met het gospelalbum slaat West een compleet nieuw pad in, en hij liet fans in Chicago al weten dat hij zich voortaan niet meer wijdt aan seculiere muziek. Dat melden bronnen op Twitter die bij het concert in de Amerikaanse stad aanwezig waren.

Veel fans werden vrijdag teleurgesteld, omdat de rapper had beloofd het album op die dag uit te brengen. Dat gebeurde toen niet. Wel kreeg een kleine groep een voorproefje tijdens een Sunday Service-optreden in Detroit. Nummers hebben titels zoals 'Follow God' en 'Use This Gospel', dus het is duidelijk dat West zich stort op zijn christelijke geloof. Dat hij zich nu dus totaal zal onthouden van niet-religieuze muziek en alleen nog maar gospelmuziek zal maken, komt voor sommigen als een shock.

Het vorige album van Kanye, Ye, kwam in juni vorig jaar uit. Jesus is King werd kort daarna aangekondigd, onder de naam Yandhi, en zou uitkomen in september of november van dat jaar. Fans hebben dus al een tijdje moeten wachten op het negende album van West.