Elton John: moeder verpestte huwelijksdag

De moeder van Elton John was niet te genieten tijdens zijn huwelijksdag in 2005. In zijn autobiografie Me, die later deze maand uitkomt, schrijft de zanger volgens The Daily Mirror dat Sheila tijdens de ceremonie luidkeels afkeurende opmerkingen maakte over de huwelijkslocatie.

Ook zou de moeder van de zanger meteen zijn vertrokken nadat ze als getuige had getekend voor het huwelijk. Sheila, die in 2017 op 92-jarige leeftijd overleed, was één van de weinige gasten tijdens de ceremonie in 2005, waarin Elton en zijn partner David Furnish een geregistreerd partnerschap aangingen. De twee wilden dat gedeelte van de feestelijkheden met een klein groepje vrienden en familie delen, waarna een groter feest volgde. In 2014 zetten ze hun partnerschap om in een huwelijk.

Elton schrijft in zijn memoires dat hij later begreep dat zijn moeder had geprobeerd de plechtigheden tegen te houden. Volgens hem was dat niet vanwege homofobie; Sheila zou vooral jaloers zijn geweest dat hij geluk had gevonden bij iemand en daardoor minder van haar afhankelijk was.