De vreemde reden waarom Mark Zuckerberg zo’n kort kapsel heeft

Mark Zuckerberg draagt zijn haar opvallend kort. Het lijkt verdacht veel op het kapsel van de Romeinse keizer Augustus. En dat zou weleens niet geheel toevallig zo kunnen zijn.

De grote baas van Facebook heeft namelijk een opvallende fascinatie voor de oude baas van het Romeinse rijk. In 2018 sprak hij er tegen The New Yorker openhartig over. Zo zei hij dat hij zelfs omwille van zijn interesse in Augustus op huwelijksreis is geweest naar Rome. “Mijn vrouw lachte me uit en zei dat het leek alsof we met z’n drieën op reis waren: ik, zij en Augustus. Mijn foto’s bestonden vooral uit verschillende beelden van Augustus.” En daar blijft het niet bij. Het koppel heeft een van hun dochters zelfs August genoemd.

Zuckerberg is in het algemeen gefascineerd door het Romeinse rijk. “Je hebt al die goede, slechte en complexe figuren, maar ik denk dat Augustus de meest fascinerende is. Het komt erop neer dat hij door een harde aanpak tweehonderd jaar wereldvrede heeft weten te bewerkstelligen,” zei hij nog.

Bron(nen):   Business Insider