Amanda Knox werd seksueel lastig gevallen in de gevangenis

Amanda Knox had allerlei seksuele onaangenaamheden te verduren in de jaren die ze gevangen zat in een Italiaanse gevangenis. Dat staat in haar biografie die vandaag uitkomt. Een arts van de gevangenis onderzocht haar veel grondiger dan medisch noodzakelijk was. Hij mat haar geslachtsorganen op, waar allerelei politiemensen bij waren en maakte ook foto's. Later tijdens haar detentie zei  een verpleger haar - ten onrechte - dat ze HIV had. Een manager van de gevangenis viel haar voortdurend lastig met seksuele toespelingen, zoals de herhaalde vraag welke standjes ze het fijnst vond. Ze moest telkens bij hem komen en dan begon hij weer over hoe fijn het zou zijn met hem Knox, 25, zat vier jaar in de cel nadat ze was beschuldigd dat ze haar huisgenoot Meredith Kercher tijdens een seksspel had gedood. Een biseksuele celgenoot deed ook pogingen bij Knox in bed te komen Knox werd eerst veroordeeld tot 28 jaar, maar werd in 2011 alsnog vrijgesproken. Vorige maand besloot een Italiaanse rechtbank dat het proces alsnog over moet. Ze blijft zolang de procedure loopt in de VS. Als ze weer wordt veroordeeld kan Italië haar uitlevering vragen

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Hans_Vermeulen

  Ja, dames en heren, ook dat is de EU. Je zou denken dat door onze welvaart, we ons ook beter zouden gedragen. Helaas is niets minder waar en is het in Amerika ook niet veel beter. Saillant hieraan is wel dat ze een blanke Amerikaanse is. Ja, dan willen wij dat wel weten. Als het met minderheden hier gebeurd dan stoppen we dat zo ver mogelijk weg en doen net of het hier bij ons niet bestaat. Of we verzinnen wel een regel of wet die ons instaat stelt om toch binnen onze beschaafde normen en waarde te handelen. Ja, we zijn echt het toppunt van beschaving!

  • DennisK

   Precies! Kijk maar eens hoe er met Nederlandse asielzoekers wordt omgegaan. Naakt visiteren (in alle lichaamsopeningen kijken) bij uitzetting of na bezoek in de vreemdelingenbewaring, waarbij soms mannelijke marechaussées bij de naakte vrouwen staan te kijken en soms zelfs uitlachen en vernederen.

   (in antwoord op Hans_Vermeulen)

Reacties niet toegestaan