Robert Redford: “Vrouwen moeten het land redden”

In 2009 verklaarde de Dalai Lama: "De wereld zal gered worden door westerse vrouwen." Robert Redford (77) sluit zich daar nu bij aan. In een interview over zijn nieuwe film All is Lost zei hij, reagerend op de shutdown in de Verenigde Staten: "Ik denk dat de toekomst meer aan vrouwen toebehoort, en aan de jongeren. Vrouwen moeten het land redden, want de meeste mannen die aan de macht zijn, gedragen zich als idioten." In All is Lost speelt Redford een eenzame zeiler die probeert te overleven als zijn zeilboot is aangevaren door een containerschip. Hij maakt een vergelijking met de recente shutdown. "Congresleden richten liever de boel ten gronde dan dat ze de tegenstander credit gunnen. Maar er is iets nieuws aan het ontstaan dat hoop biedt. Op een bepaald moment, wanneer de toestand héél erg wordt, als er geen hoop meer is, dan geven veel mensen het op. Want wat heeft het nog voor zin? Maar anderen gaan toch gewoon door." 'Iets nieuws' is bijvoorbeeld republikein Susan Collins, die tijdens de shutdown uit beide partijen een groep vrouwen samenbracht om over het probleem na te denken. 'Geef vrouwen de macht, ze kunnen het beter dan wij," zegt Redford over Collins initiatief. "De heersende macht is bang voor verandering, als ze een verandering zien opdoemen gaan ze in verzet." All is dus niet Lost, en vrouwen zijn het antwoord. "Geef ze de kans."  

Bron(nen):   CNN  Overgangstergirls    

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Niegol

  kweetnie hoor… volgens mij kunnen vrouwen net zo erg zijn als mannen. Misschien moet de redding van de mensheid uit redelijke mensen komen? Zwart of wit, man of vrouw, maakt mij niet uit.

  • grasspriet

   Idd, redelijke mensen die weten hoe ze hun ego moeten parkeren maar daar zijn in het politieke landschap maar zo bitter weinig van.

   (in antwoord op Niegol)
 2. kletsmajoor

  Het is zo dat uit onderzoek al vaak is gebleken dat vrouwen als groep conservatiever zijn dan mannen. Is het dan logisch er van uit te gaan dat (uitsluitend) vrouwen aan de macht betere kansen zou bieden op verandering ten goede? Zoals Redford schijnt te denken.

 3. Glorix

  We hebben hier nog een Vogelaar in de aanbieding, gratis en voor niks af te halen.
  We geven alleen geen retourrecht…

 4. Genuine_Defector

  Dan zal ie vast niet Paris Hilton bedoelen.
  http://www.nu.nl/film/3079864/robert-redford-verwijdert-paris-hilton-van-sundance-festival.html

 5. Gene

  Ken nog wat dames bij groen links, zowel hier als in Duitsland, die ik niet graag a/d macht zou zien. Nee hoor het is baarlijke nonsens te denken dat vrouwen het beter zouden doen. De meesten die in een regering zitten zijn volidioten.

Reacties niet toegestaan