Ruud: ‘Meer dan vriendschap met Onno’

Ruud Schepers, de jongen met wie Onno Hoes zoenend in een hotel is betrapt, zegt dat ze meer dan een vriendschap hadden. Dat vertelde Ruud in een interview dat hij had met Patty Brard. SBS6 zond het complete interview donderdagavond uit in Show Laat. “Wat wij hadden was speciaal; meer dan een vriendschap. Als we samen waren voelden we ons goed”, legt hij uit over hun omgang met elkaar.

De 24-jarige toyboy vertelt aan Patty ook dat het geen eenmalige kus was. Ruud is boos, verdrietig en teleurgesteld in de 52-jarige Onno en diens partner Albert Verlinde nadat het nieuws van de kus op straat lag. Ruud kwam niet in hun gezamelijke statement ter sprake. ''Ineens was ik geen partij meer. Daardoor leek het alsof het een vluggertje was in een hotel, wat het zeker niet was op dat moment. Dat is me zo ontzettend tegengevallen." Ruud heeft er lang over getwijfeld, maar wilde toch zijn kant van het verhaal vertellen.

Ruud en Onno ontmoetten elkaar meer dan een jaar geleden in de kroeg. Volgens Ruud was er meteen sprake van een speciale klik. ''Hij gaf mij op een gegeven moment zijn telefoonnummer. Zo van, hey, kunnen we whatsappen, dat is makkelijker dan via Facebook. Dat heb ik toen gedaan. En ik denk dat we diezelfde week, op een woensdagavond, hebben afgesproken bij mij thuis.''

Gezoend

Op die avond zelf, zo vertelt Ruud, hebben ze wat op de bank gehangen en gezoend, maar is er niks spannends gebeurd. “Ik eindigde alleen in mijn bed.” Volgens Ruud heeft hij geen seks gehad met Hoes. “Daar lag de grens voor mij.”

Tijdens de ontmoetingen spraken de twee ook over de relatie van Onno en Albert. “Ik vroeg aan hem hoe het zat tussen hem en Albert. Hij legde uit dat ze veel apart zijn.” Ruud heeft hem gevraagd of ze een open relatie hebben. “Voor zover ik weet is dat niet het geval.” Hij benadrukt dat hij geen huisvriend is van het stel. “Het klinkt nu alsof ik tussen hen in bed lig. Albert wist niet eens mijn naam. Ook al doet hij alsof hij alles over ons wist.”

Niet slim

De afspraak met Onno in de hotellobby was naar het idee van Ruud niet slim. “Het was naïef om te denken dat dit een juiste plek was.” Maar thuis afspreken wilde Ruud niet. “We hadden net een tijd lang geen contact gehad. Als je dan thuis afspreekt ga je veel te makkelijk weer de grens over. Onno stelde toen voor om naar een hotel te gaan.”

Ruud vindt het niet slim van Hoes, burgemeester van Maastricht om op Grindr, een app bedoeld om homoseksuele mannen met elkaar in contact te brengen, te zitten. "Dat moet je gewoon niet doen."

Trouwring

De trouwring van Onno zou elk jaar aangevuld worden met een extra diamantje. Ook daarover spraken Ruud en de burgemeester. “Helemaal vol met diamantjes zal hij niet komen”, zou Onno gezegd hebben. Mochten Verlinde en Hoes uit elkaar gaan, dan zou Ruud echter geen relatie met Hoes overwegen. “Ik wilde vriendschap, dat was voor mij het belangrijkste. Ik voel geen fysieke aantrekkingskracht voor hem.”

Ruud denkt dat het stel alleen nog voor het plaatje bij elkaar is en zou tegen Albert willen zeggen dat hij zijn problemen zelf moet oplossen. “Ik hoop dat hij zich realiseert dat hij niet zijn eigen hachje moet proberen te redden over mijn rug.”