Winnie de Poeh verbannen uit Pools dorp: ‘Te naakt’

Winnie de Poeh is 'te naakt' volgens de inwoners van het Poolse dorp Tuszyn. Poeh is er van een speelplein verwijderd. Strikt genomen heeft Poeh inderdaad alleen een rood shirt aan. Een Pools gemeenteraadslid: 'Het probleem met deze beer is dat hij geen complete set kleren heeft. Hij is halfnaakt, wat totaal ongepast is voor kinderen.' 'Deze beer' werd bedacht door schrijver A.A. Milne (1882-1956). Poeh is een filosofische creatie met veel overdenkingen. Hij is gek op honing en woont in het bos met zijn vrienden. Hij doet geen vlieg kwaad. Toch moest de gemeenteraad van Tuszyn erover vergaderen. Een journalist van The Sydney Morning Herald heeft zich het lot van Winnie de Poeh aangetrokken en stelt dat de gemeenteraad van Tuszyn nog niet helemaal goed gekeken heeft: 'Het lijkt erop dat er door de Poolse gemeenteraad geen melding is gemaakt van de opmerkelijke kledingkeuze van Poehs vriendjes. Kijk naar Teigetje (compleet naakt), Iejoor (naakt, met een paarse strik om zijn staart), Uil (ook naakt). Alleen Knorretje komt goed voor de dag in een roze gympak.' Ooit is Winnie de Poeh een beetje aangepast. Voordat de beer voorkwam in de boeken van Milne was zijn buik veel groter. Eerder werd Beertje Paddington door de Britse filmkeuring 'moordzuchtig en seksueel getint' bevonden en raakte het boek Gruwelijke Rijmen van Roald Dahl in opspraak omdat het woord 'slet' erin voorkwam. Na een klacht daarover op Facebook werd Gruwelijke Rijmen uit de schappen van de Aldi gehaald.

Bron(nen):   NRC      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Tot de volgende slachtoffers behoren: Donald Duck, Tom and Jerry, Snoopy, Tweety, Garfield, Barbapappa, Nijntje en Bugs Bunny.

 2. 2374

  Zit ik een artikel van de speld te lezen op WEL?

  • vandehoedenderand

   Speld is niet grappig. The Onion soms wel.

   Ik weet niet of dit bericht waar is. Maar het zou me niets verbazen. Veel religekken in Polen.

   (in antwoord op 2374)
   • Vogelbeest

    Humor verschilt per persoon. Te oordelen aan de volgers op facebook en de hoeveelheid likes vinden heel veel mensen De Speld wel grappig.

    (in antwoord op vandehoedenderand)

Reacties niet toegestaan