Guus Meeuwis kondigt scheiding aan

Guus Meeuwis en zijn vrouw Valérie gaan scheiden. "Na jarenlang lief en leed te hebben gedeeld, hebben we besloten om uit elkaar te gaan", laten de twee vrijdag weten in een gezamenlijke verklaring op de website van de zanger.

"We zijn verdrietig over deze grote stap, maar met vertrouwen begonnen aan een nieuwe fase in ons gezinsleven." Guus en Valérie zeggen 'altijd een gezin te blijven' met hun vier kinderen 'als middelpunt'. "Zij zijn het belangrijkste in ons leven en de zorg voor hen en hun welzijn staat te allen tijde voorop."

Guus en Valérie schrijven verder dat er 'natuurlijk veel verdriet is' en dat ze 'natuurlijk niet zomaar hebben opgegeven'. "Echter zijn we tot de conclusie gekomen dat onze levens teveel uit elkaar zijn gegroeid om samen verder te kunnen gaan."

Rust

De twee vragen om privacy. "Wij vragen om rust om deze nieuwe situatie met ons gezin verder vorm te geven. We hopen van harte dat iedereen onze wens om ons privéleven privé te laten, zal blijven respecteren zoals dat eigenlijk altijd is gedaan."

Guus schreef in de jaren negentig na een romantische nacht met Valérie het nummer Het is een nacht. Dat betekende zijn doorbraak, toen nog met de groep Guus Meeuwis & Vagant. Guus en Valérie trouwden in 2002. Ze kregen vier kinderen: Pepijn (14), Sarah (12), Teun (9) en Jules (5).