Wim Pijbes kotst nog een keer op het stomme, smerige Amsterdam

Beroemd
donderdag, 03 maart 2016 om 9:40
welingelichtekringen header 1
Tussen Amsterdam en Wim Pijbes gaat geen liefde verloren. Het Parool verzamelde wat uitspraken van de Rotterdammer: "Toeristen zijn meestal beleefder dan Amsterdammers."
"Amsterdam komt om in zijn eigen smerigheid."
"De bezoekers willen een taxi kunnen nemen die ze zonder omwegen op de plaats van bestemming brengt. Ze willen heelhuids de straat oversteken zonder ondersteboven te zijn gereden door fietser of scooter. Ze willen door een schone stad wandelen en hoffelijk worden bejegend. Lange tijd gold het hatsjikidee van de Amsterdamse tofheid als charmant en vrijgevochten. Die charme is allang op de achtergrond geraakt en 'I Amsterdam' is ontaard tot 'eerst ik en dan de stad'."
"We hebben 370 miljoen euro geïnvesteerd in dit gebouw, dat doen we niet om een overdekt fietspad te accommoderen."
"Met alle respect op culinair gebied gebeurt er in Rotterdam meer. Je hebt hier overgedesignde restaurants, met een hoop gedoe. Nou, ik hoef niet op designstoelen te zitten. Die zitten meestal toch ongemakkelijk. De wijnprijzen zijn absurd hoog. Het moet toch mogelijk zijn een goede huiswijn te serveren onder de 25 euro?"
"Ik heb een pesthekel aan trucs, zoals de vraag: 'Mag ik u een glas champagne van het huis aanbieden?' die je dan zelf moet betalen. Ook onzin: drie amuses en predesserts."