Douwe Bob: Ik heb alles uit de kast gehaald

HILVERSUM - Douwe Bob heeft zondagmiddag zijn eerste reactie gegeven op zijn elfde plek bij het Songfestival. Bij het 3FM-programma Annemieke vertelde de zanger dat hij trots is en zijn teleurstelling al heeft verwerkt.

"Het gaat wel goed eigenlijk", zegt de Amsterdamse zanger. "Het is oké. Ik zou liegen als ik niet zou zeggen dat ik teleurgesteld was gisteren. Je gaat erheen met een doel en dat heb ik gewoon niet waargemaakt. Die overwinning hebben we niet. Maar we hebben wel veel gewonnen, ik vind het al heel mooi om te zien dat zoveel mensen achter ons stonden."

De 23-jarige zanger is trots op zijn prestatie. "We hebben geen steek laten vallen. Als ik nou zou kunnen zeggen: ik had die ene noot anders moeten zingen of ik keek niet goed. Dat is het echt niet. Ik heb echt alles uit de kast gehaald dat ik uit de kast kon halen. Ik ben wel blij, ik ben trots op wat we met het hele team hebben neergezet."

Douwe had het zaterdagavond even moeilijk met de uitslag en stond daarom niet zoals afgesproken de pers te woord na afloop van het festival. "Het was best een bittere pil." Inmiddels is hij over de teleurstelling heen. "Iedereen is heel gelukkig. We waren een beetje down maar we zitten nu alweer te lachen en te geiten met elkaar."

Zondagavond vliegt Douwe Bob met zijn gevolg vanuit Stockholm terug naar Amsterdam.