Verhoeven ‘moest zichzelf bij elkaar rapen’

Regisseur Paul Verhoeven had er niet op gerekend dat hij een Golden Globe zou winnen voor zijn Franse thriller Elle. “Het was echt een verrassing”, vertelde hij vlak na de uitreiking voor de camera van René Mioch. “Er was zoveel interesse voor de Duitse komedie Toni Erdmann, en de regisseuse is zo’n aardige vrouw. Natuurlijk dacht ik dat de prijs naar haar toe zou gaan, ik had het haar ook van harte gegund.”

De 78-jarige regisseur moest zichzelf “bij elkaar rapen voor de microfoon, om me te herinneren wat ik moest zeggen. Hoeveel keren ik in mijn leven niet ben afgeserveerd, zowel hier als in Holland. Het is dan heel leuk om eindelijk een keer iets te krijgen.”

Zowel op het podium als tijdens het interview prijst Verhoeven uitbundig zijn hoofdrolspeelster, Isabelle Huppert. De Franse actrice kreeg ook een Golden Globe, de eerste in haar lange carrière. “Het succes van de movie komt voor 80 procent van Huppert. Ik heb nog nooit iemand meegemaakt die zó getalenteerd is. Zij is veel getalenteerder dan ik.”

Het interview met Mioch is te zien op zijn Facebook-account.

<>