Maan: “Ik schrok zo erg. Er zat opeens een naakte piemel voor m’n gezicht”

Zangeres Maan is maandag om 12:00 uur te gast bij Radio 538 om te praten over het streakerincident dat vorige maand plaatsvond. De zender liet weten dat ze is uitgenodigd in het programma van dj Frank Dane "om samen een toelichting te geven."

538 liet Maan in de Frank en Vrijdag Show zo schrikken dat ze op de radio in huilen uitbarstte. De dj's zetten de streaker, een naakte man, in tijdens het optreden van de 20-jarige zangeres. De kwestie kreeg zondag pas aandacht nadat zanger Tim Knol op Twitter zijn ongenoegen over de actie had geuit en anderen zich daarbij hadden aangesloten.

Knol roept op de zender te boycotten. "Ongelooflijke prutsers'', reageerde Knol. Presentator Eric Corton twitterde "Godskolere" en Janine Abbring liet weten: "Ik zocht naar woorden maar Tim zegt het al prima." Volkskrant-columniste Sheila Sitalsing schreef: "En ze is voor de verkoop van haar muziek afhankelijk van zo'n zender met morsige mannetjes die denken dat morsigemannetjesfantasietjes leuk zijn. Bah."

Maan reageerde geschrokken toen het gebeurde: "Ik schrok zo erg. Er zat opeens een naakte piemel voor m’n gezicht. Ik was al een beetje zenuwachtig voor het optreden.” De dj’s boden Maan na de actie hun excuses aan, maar Tim vindt dat niet genoeg. "Zo met artiesten omgaan. Niemand moet meer naar die kut radiozender gaan om zijn liedje te promoten. Flikker op.''