Moeder Sjinkie Knegt: “Zijn voeten zijn er het ergst aan toe”

Sjinkie Knegt liep bij een ongeluk met zijn houtkachel ernstige brandwonden op. Naar verwachting moet de professionele shorttracker zes weken in het ziekenhuis blijven. Volgens zijn moeder zijn zijn voeten er het ergst aan toe.

“Hij had veel pijn, maar hij heeft een goede nacht gehad”, zegt moeder Lisa Knegt tegen Omrop Fryslân. “Er wordt verwacht dat Sjinkie zes weken in het ziekenhuis moet verblijven”, vertelt ze verder. “Daarna kunnen ze pas iets zeggen over zijn herstel.” Over zijn hele lichaam heeft Knegt brandwonden. Zijn moeder somt op: “Hij heeft overal rode plekken, op zijn borst, voorhoofd, onder zijn ogen, zijn neus. Zijn voeten zijn er het ergste aan toe.”

In de schaatswereld is geschokt gereageerd. “Ik ben natuurlijk geen medicus, maar ik heb me laten informeren dat hij over zijn hele lichaam wel brandwonden heeft”, aldus bondscoach van het shorttrackteam Jeroen Otter. “Zowel in zijn gezicht als op zijn voeten en zijn benen. Zijn linkerbeen is er slecht aan toe. Er wordt gesproken over huidtransplantatie.”

Bron(nen):   De Telegraaf