Crowdfunding voor kandidaat Per Seconde Wijzer

Beroemd
door anp
vrijdag, 25 januari 2019 om 18:58
crowdfunding voor kandidaat per seconde wijzer1548439941
SBS6-presentatoren Jan Versteegh en Albert Verlinde zijn een crowdfundingsactie gestart voor de kandidaat die donderdagavond strandde in de finale van de tv-quiz Per Seconde Wijzer. "Ik was het er zo niet mee eens, dat ik een crowdfundingsactie heb opgezet. Die jongen hoort iets meer te krijgen dan alleen een klokje", zei Jan Versteegh vrijdag in de uitzending van 6 Inside.
In de finale van Per Seconde Wijzer kreeg kandidaat Jeroen Meerwijk in de categorie sport een vraag over artiesten die optraden in de finale van de Super Bowl. Daardoor verloor hij de finale en liep hij 7550 euro mis. Op sociale media maakten veel kijkers zich boos over dit ‘bedrog’. Zij spraken massaal van een ‘rotstreek’.
Ook Albert Verlinde vindt dat BNNVARA niet goed heeft gehandeld. "Presentator Erik Dijkstra zag die jongen doodgaan. was vroeger een brutale jakhals, maar is nu quizmaster. Hij had na afloop best naar het team kunnen overleggen, want dit voelt niet goed. Het is echt onzin om een vraag over artiesten te stellen in een categorie over sport."
Reden voor Versteegh en Verlinde om kijkers op te roepen te doneren. "Wij gunnen hem alsnog deze prachtige hoofdprijs", staat op de website van 6 Inside.